Διατροφή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης: Όσα πρέπει να ξέρεις
Taste

Διατροφή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης: Όσα πρέπει να ξέρεις

Η εγκυμοσύνη αποτελεί σίγουρα μία πολύ γλυκιά και όμορφη περίοδο στη ζωή μίας γυναίκας, αποτελεί όμως και μια περίοδο γεμάτη με άγχος, ευθύνη και ερωτήματα όπως «τα κάνω όλα σωστά;», «τι χρειάζεται να προσέξω;» κ.ο.κ. Μεγάλο κομμάτι αυτής της ανασφάλειας έχει να κάνει με τη διατροφή της εγκύου.

Ζητήσαμε λοιπόν από την Κλινική Διαιτολόγο Διατροφολόγο Μαριέττα Μαρκούση να μας αναλύσει όσα πρέπει να ξέρει μια γυναίκα σχετικά με τη διατροφή της στην περίοδο της εγκυμοσύνης.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Χρειάζεται τελικά η έγκυος να... τρώει για δύο;

Οι παράγοντες οι οποίοι λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να υπολογιστούν οι απαιτήσεις σε ενέργεια της εγκύου είναι:

-Η αύξηση του Βασικού Μεταβολικού ρυθμού της εγκύου. Συνολικά έχει υπολογισθεί ότι αυτή η αύξηση των ενεργειακών απαιτήσεων αντιστοιχεί σε 200 -400 θερμίδες επιπλέον την ημέρα κατά το 2ο και 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Πρακτικά, στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης δεν αλλάζουν πολλά πράγματα στις θερμίδες που η έγκυος πρέπει να προσλαμβάνει, ενώ η αύξηση στο 2ο και 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τον μύθο του «τρώω για δύο». Επίσης, σημαντικό είναι ότι οι θερμίδες πρέπει να προέρχονται από υγιεινές και θρεπτικές τροφές και όχι από... γαλακτομπούρεκο «γιατί μας μύρισε».

Διαβάστε περισσότερα στο Dutchesss.queen.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved