Λεωνίδας Κουτσόπουλος: «Η μαγειρική έχει τεράστιο εύρος»
Taste

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: «Η μαγειρική έχει τεράστιο εύρος»

Πώς φτάσαμε από τον μάγειρα με τις περιορισμένες δυνατότητες στον αέρα, στον σεφ με τη δική του εκπομπή; Τι λέει ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος;

«Η μαγειρική έχει τεράστιο εύρος. Η πρώτη περίπτωση πρόβαλε το πρότυπο της μαγειρικής της νοικοκυράς, που θέλει να της δώσει μία ιδέα του «τι να μαγειρέψει σήμερα». Από την άλλη, οι σεφ εμφανίστηκαν ως αποτέλεσμα της ελληνικής γαστρονομίας που προχωράει»

Και αυξάνει τις εκπομπές μαγειρικής.
«Ως θεατής, θεωρώ ότι καταλαμβάνει πολύ χώρο πια. Από την άλλη, εμάς τους μάγειρες όλο αυτό μας συμφέρει με την καλή έννοια, γιατί μέσα από αυτήν την καθημερινή τριβή με τη μαγειρική το κοινό εκπαιδεύεται. Και έτσι, όταν θα έρθει στα εστιατόρια μας, θα δοκιμάσει πιάτα που παλαιότερα θα τα κοιτούσε επιφυλακτικά»

Ακόμα βέβαια, υπάρχει πολύς κόσμος που πιστεύει ότι το να πας σε καλό εστιατόριο ισοδυναμεί με το γεγονός ότι στο τέλος της βραδιάς θα χρειαστεί να φας σουβλάκια για να χορτάσεις.

«Αυτό είναι ένα στερεότυπο. Καλά εστιατόρια δεν είναι μόνο τα ακριβά εστιατόρια. Αντίστοιχα, εμείς που είμαστε στην τηλεόραση και έχουμε πάρει μία δημοσιότητα παραπάνω, δεν πάει να πει ότι είμαστε καλύτεροι από έναν μάγειρα σε μία ψαροταβέρνα που σέβεται αυτό που κάνει και ο κόσμος τρώει και ευχαριστιέται. Είναι άλλος δρόμος», λέει ο κριτής του Master Chef στο Tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved