Διονύσης Αλέρτας: «Η απόφαση με δικαίωσε. Μαγειρική κάνουν όλοι, ζαχαροπλαστική κάνουν λίγοι»
Taste

Διονύσης Αλέρτας: «Η απόφαση με δικαίωσε. Μαγειρική κάνουν όλοι, ζαχαροπλαστική κάνουν λίγοι»

Για τα πρώτα του βήματα στο χώρο της κουζίνας αλλά και για ποιον λόγο επέλεξε ζαχαροπλαστική και όχι μαγειρική, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Διονύσης Αλέρτας.

Γιατί ζαχαροπλαστική και όχι μαγειρική;

«Όταν ήμουν πιτσιρικάς και δούλευα σε εστιατόρια, τελείωνα πολύ αργά, οπότε δεν μπορούσα να βγαίνω, δεν μπορούσα να γνωρίσω καμία κοπέλα. Πέρα από την πλάκα, εγώ άρχισα με τη ζαχαροπλαστική στα 19 μου από ανάγκη για να μπορέσω να βγάλω τα έξοδα της σχολής μου. Σπούδαζα διαιτολόγια. Πολύ γρήγορα, λοιπόν, κατάλαβα πως η μαγειρική δεν μου ταίριαζε. Η απόφαση με δικαίωσε. Μαγειρική κάνουν όλοι, ζαχαροπλαστική κάνουν λίγοι»

Ποιος σε μύησε στη δουλειά, ποιον θεωρείς δάσκαλο σου; «Ο Στάθης Καλόγερος μου έδωσε τις βάσεις για να γίνω ζαχαροπλάστης και σωστός επαγγελματίας. Ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που μου έμαθαν τη δουλειά. Είναι για εμένα δάσκαλος»

Πότε κατάλαβες πως η ζαχαροπλαστική είναι το επάγγελμα με το οποίο θα ασχοληθείς;

«Ύστερα από ενάμιση χρόνο ενασχόλησης κατάλαβα πως μου αρέσει. Αυτό που αντιλήφθηκα είναι πως μπορείς να κανείς μόνο ένα πράγμα καλά, για αυτό πρέπει να αφοσιωθείς σε αυτό. Έπρεπε να πάρω μια απόφαση: μαγειρική ή ζαχαροπλαστική; Αν καταπιαστείς και με τα δύο, δεν θα κάνεις κανένα από τα δύο τέλεια, θα έχεις δύο μέτρια. Οπότε ένα και καλό», λέει ο ίδιος στο Tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved