Έκτορας Μποτρίνι: «Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά»
Taste

Έκτορας Μποτρίνι: «Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά»

Ο Έκτορας Μποτρίνι είναι από τους πλέον αγαπητούς σεφ στην Ελλάδα, τόσο λόγω των αδιαμφισβήτητων ικανοτήτων του, όσο και λόγω της τηλεοπτικής του παρουσίας. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πιο γκουρμέ οι Έλληνες; Τι πιστεύει ο ίδιος;

«Δεν ξέρω αν έχουν γίνει πιο γκουρμέ, όμως έχουν πλέον άποψη. Και το πιο σημαντικό είναι ότι ασχολούνται πραγματικά με το φαγητό. Το βλέπω και στο εστιατόριο μου. Ο κόσμος που έρχεται έχει γνώση, ξέρει πολύ καλά τα υλικά. Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά και σίγουρα βοήθησαν σε αυτό οι εκπομπές. Στο δικό μου εστιατόριο η κουζίνα είναι ανοιχτή, δηλαδή βλέπεις την πραγματικότητα, την αδρεναλίνη, το "κράξιμο" που ρίχνει πολλές φορές ο σεφ στους βοηθούς, γιατί η κουζίνα λειτουργεί με πειθαρχία στρατού. Δεν υπάρχει σενάριο, αλλά η ένταση της στιγμής. Αυτό θα το δούμε και στο "Hell’s Kitchen"» τόνισε στο Τηλέραμα.

-Στον χώρο της εστίασης πιστεύετε πως οι επαγγελματίες έχουν βελτιωθεί;

«Ορισμένοι ναι, αν και πάντα υπήρχαν άψογοι επαγγελματίες στην Ελλάδα. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που δεν είναι καλοί, όπως συμβαίνει σε όλες τις δουλειές».

-Απολαμβάνετε απερίσπαστος το γεύμα σας όταν πηγαίνετε ως πελάτης σε κάποιο εστιατόριο ή σας πιάνει η... επαγγελματική διαστροφή; και θέλετε να ελέγξετε την κουζίνα;.

«Όπου πηγαίνω περνάω καλά γιατί με προσέχουν (γέλια)! Το θεωρώ ασέβεια όμως να μπω στην κουζίνα ενός εστιατορίου».

-Σχόλια όμως για τα πιάτα δεν κάνετε;

«Εννοείται πως θα κάνω σχόλια για τα πιάτα. Επίσης μου έχει τύχει πολλές φορές να γυρίσω πίσω πιάτο, θα πω τα αρνητικά και τα θετικά, αλλά πάντα η κριτική μου είναι καλοπροαίρετη».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved