Ανιψιός γνωστής συνθέτριας μπλεγμένος σε σπείρα που ξάφριζε πορτοφόλια
VIP Life

Ανιψιός γνωστής συνθέτριας μπλεγμένος σε σπείρα που ξάφριζε πορτοφόλια

Αίσθηση προκάλεσε στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση για την εμπλοκή του ανιψιού κορυφαίας Ελληνίδας μουσικοσυνθέτριας σε μια σπείρα με πορτοφολάδες, που δρούσε στα πρότυπα οργανωμένης... εταιρίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο κέντρο της Αθήνας!

Οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής σύμφωνα με το δημοσίευμα της Espresso, ανακάλυψαν στο σπίτι του αρχαία αντικείμενα. Ο γνωστός γλύπτης λείπει αυτή την περίοδο (και για μεγάλα χρονικά διαστήματα) στη Γαλλία, καθώς είναι καθηγητής Αρχιτεκτονικής σε πανεπιστήμιο του Παρισιού. Είχε προσλάβει μια αλλοδαπή οικιακή βοηθό προκειμένου να προσέχει και να καθαρίζει το σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας. Οπως αποκαλύφθηκε, όμως, η συγκεκριμένη γυναίκα είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με το κύκλωμα των πορτοφολάδων που είχαν ρημάξει τους ανυποψίαστους επιβάτες και είχε αναλάβει τη φύλαξη κλοπιμαίων που μεταφέρονταν στο άδειο σπίτι!

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την εξάρθρωση της σπείρας, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που παρακολουθούσαν εδώ και έναν μήνα τα μέλη της, διαπίστωσαν ότι η αλλοδαπή επισκεπτόταν συχνά το σπίτι του ανιψιού της μουσικοσυνθέτριας, ενώ ο ιδιοκτήτης του έλειπε στη Γαλλία. Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι παρουσία εισαγγελέα, αντί για πορτοφόλια και κλοπιμαία αξίας, που οι αστυνομικοί πίστευαν ότι έκρυβε η αλλοδαπή οικιακή βοηθός, ανακάλυψαν αρκετά αρχαία αντικείμενα.

Έτσι, ενημέρωσαν το υπουργείο Πολιτισμού και ζήτησαν να εξεταστούν τα ευρήματα από αρμόδιους αρχαιολόγους για να διαπιστωθούν η αξία τους και η νομιμότητα της κατοχής τους. Ο συγγενής της μουσικοσυνθέτριας ενημερώθηκε τηλεφωνικά στη Γαλλία όπου βρίσκεται για την ανεύρεση των αρχαιοτήτων και δήλωσε στους αστυνομικούς ότι τα κατέχει νόμιμα και πως όλα είναι δηλωμένα, επίσης, με νόμιμο τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχαιολόγοι που εξέτασαν τα αντικείμενα αποφάνθηκαν ότι αρκετά από αυτά εμπίπτουν στης προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και για τον λόγο αυτόν σχηματίστηκε παράλληλη δικογραφία σε βάρος του γνωστού γλύπτη και καθηγητή Αρχιτεκτονικής, ώσπου να ξεκαθαριστεί αν είναι νόμιμα ή όχι. Ο ίδιος, ωστόσο, διεμήνυσε στις Αρχές ότι είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης και θα επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα, όποτε του ζητηθεί.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved