Τι θα δούμε στην εκπομπή «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης»;
Media

Τι θα δούμε στην εκπομπή «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης»;

Γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής της μεγαλύτερης σοπράνο του εικοστού αιώνα, Μαρίας Κάλλας φωτίζει το επεισόδιο της σειράς «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης», που παρουσιάζει ο Μάριος Φραγκούλης και θα προβληθεί την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στις 23.15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ένα νέο και αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για την Κάλλας με γυρίσματα στην Αθήνα, στην Νέα Υόρκη και στο Παρίσι.

Η μεγαλύτερη σοπράνο του εικοστού αιώνα, που με το μοναδικό τρόπο ερμηνείας της, άλλαξε την ιστορία της όπερας. Η τραγουδίστρια που η φωνή της χαρακτηρίστηκε θεϊκή και οι ερμηνείες της έγιναν συνώνυμο της τελειότητας. Της γυναίκας που, σαν την αγαπημένη της ηρωίδα Νόρμα, αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στην τέχνη της, δόθηκε με πάθος στον έρωτα και είχε ένα τέλος τραγικό.

Ο Μάριος Φραγκούλης, ακολουθώντας το νήμα που συνδέει τα γεγονότα και τα πρόσωπα που σημάδεψαν τη ζωή της Κάλλας, ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη· περπατάει στους δρόμους του Μανχάταν, όπου η Μαρία Καλογεροπούλου, κόρη Ελλήνων μεταναστών, γεννήθηκε και έζησε τα δύσκολα παιδικά της χρόνια. Πηγαίνει στη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης που την απέρριψε ως νεαρή τραγουδίστρια και την οποία η Κάλλας θα κατακτούσε θριαμβευτικά αρκετά χρόνια αργότερα, στη μουσική σχολή Τζούλιαρντ όπου η μεγάλη σοπράνο, την δεκαετία του '70, δίδαξε νέους τραγουδιστές της όπερας.

Επίσης ο διάσημος Έλληνας τενόρος στο Παρίσι μέσα στους χώρους της Όπερας του Παρισιού, θυμίζει στους τηλεθεατές την συγκλονιστική εμφάνιση της Κάλλας το 1958 όταν, ανάμεσα στο κοινό, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο μεγάλος έρωτας της ζωής της, την προσέχει για πρώτη φορά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved