«Υγεία Πάνω Απ’ όλα»: Τι θα δούμε σήμερα στην εκπομπή;
Media

«Υγεία Πάνω Απ’ όλα»: Τι θα δούμε σήμερα στην εκπομπή;

Η εκπομπή «Υγεία Πάνω Απ' όλα» θα ασχοληθεί σήμερα με τις οφθαλμολογικές παθήσεις.


Τα μάτια είναι τα πιο ευαίσθητα και πολύπλοκα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Δεσμεύουν το φως και το μετατρέπουν σε νευρικά σήματα, τα οποία ο εγκέφαλος μεταφράζει σε εικόνα.

Οι εξελίξεις τα τελευταία χρόνια στον οφθαλμολογικό κλάδο είναι επαναστατικές. Οι ειδικοί επιστήμονες μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε πάθηση των ματιών, όσο περίπλοκη κι αν είναι, ενώ σε μερικές περιπτώσεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν την όραση σε ασθενείς με μερική ή ολική τύφλωση. Άραγε εμείς γνωρίζουμε πώς πρέπει να φροντίζουμε και να προστατεύουμε τα μάτια μας; Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε μέσα στην ημέρα; Πόσο επηρεάζει την όρασή μας το οκτάωρο μπροστά στον υπολογιστή; Σε ποια απόσταση πρέπει να τοποθετήσουμε την τηλεόραση στο σαλόνι μας και ποιος είναι ο ιδανικός φωτισμός όταν διαβάζουμε; Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν αγοράσουμε γυαλιά ηλίου και ποια λάθη κάνουμε με τους φακούς επαφής; Ακόμα, τα λέιζερ αντιμετωπίζουν μια για πάντα τις διαθλαστικές παθήσεις των οφθαλμών, όπως η μυωπία;

Απαντήσεις, συμβουλές και νέες θεραπείες για τα μάτια μας και μόνο, το Σάββατο 20 Απριλίου στην εκπομπή «Υγεία Πάνω Απ' Όλα» με τη Φωτεινή Γεωργίου, στον ΑΝΤ1.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved