Οντίν Λιναρδάτου: «Σε βάθος χρόνου κερδίζουν οι ήρεμες φωνές»
Media

Οντίν Λιναρδάτου: «Σε βάθος χρόνου κερδίζουν οι ήρεμες φωνές»

Για τον λαϊκισμό που όπως πιστεύει επικρατεί στις ενημερωτικές εκπομπές, αλλά και για τη δική της συνταγή της επιτυχίας μέσα από τη Δημόσια Τηλεόραση, μιλάει η Οντίν Λιναρδάτου η οποία παρουσιάζει καθημερινά μέσα από τη συχνότητα της Δ.Τ. μαζί με την Σταυρούλα Χριστοφιλέα την «Ενημερωτική εκπομπή».

Στην ερώτηση αν πιστεύει πως υπάρχει κλίμα λαϊκισμού στις ενημερωτικές εκπομπές, η δημοσιογράφος απαντά χωρίς περιστροφές στη real: «Φυσικά και υπάρχει, γιατί ίσως πολλοί νομίζουν ότι αυτό φέρνει νούμερα τηλεθέασης. Όμως, διαφωνώ με αυτή την προσέγγιση και πιστεύω πως σε βάθος χρόνου κερδίζουν οι ήρεμες φωνές».

Τα νούμερα τηλεθέασης σας αγχώνουν;

«Τα παρακολουθώ καθημερινά και με απασχολεί γιατί τη μία ημέρα πάμε καλά και την άλλη είμαστε πιο «πεσμένοι», αλλά, όχι, δεν με αγχώνουν. Πιστεύω πως το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης δεν μπορεί να λειτουργεί μόνο με βάση τους νόμους της αγοράς, πρέπει να προτείνουμε και νέα, διαφορετικά πράγματα. Αυτό είναι το μεγάλο μας προσόν - και το μεγάλο μας πρόβλημα, βέβαια».

Υπάρχουν ενδείξεις για αλλαγή νοοτροπίας στη δημόσια τηλεόραση;

«Όχι απλώς ενδείξεις, αλλά αποδείξεις! Κάνουμε τη δουλειά μας όπως εμείς νομίζουμε καλύτερα, καλούμε ενδιαφέροντες ανθρώπους και δεν έχουμε από πάνω μας διάφορους κομματικούς να μας δίνουν εντολές. Καλύπτουμε όλα τα θέματα με δημοσιογραφικά και μόνο κριτήρια».

Δηλαδή επιβεβαιώνετε το κοινό μυστικό, ότι η ΕΡΤ ήταν κομματική «μαριονέτα»;

«Θα διαφωνήσω ριζικά. Δεν νομίζω πως ήταν ποτέ κοινό μυστικό κάτι τέτοιο και σίγουρα δεν είναι αυτό που είπα. Μπορώ όμως να σας πω ότι, όπως και στη ζωή μας υπάρχουν εξαιρετικές περίοδοι, πολύ καλές περίοδοι αλλά και λιγότερο καλές, το ίδιο συνέβαινε και με την ΕΡΤ. Και η ΕΡΤ ήταν ένας ζωντανός οργανισμός, που είχε τις άριστες στιγμές και τις λιγότερο καλές και αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με τις κυβερνήσεις, αλλά με τις διοικήσεις και το ανθρώπινο δυναμικό που είχε κατά διαστήματα ο οργανισμός».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved