«Νόστιμη γη»: Ο Βασίλης Καλλίδης μας ξεναγεί στη Νάξο
Media

«Νόστιμη γη»: Ο Βασίλης Καλλίδης μας ξεναγεί στη Νάξο

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, στις 20:00, ο Βασίλης Καλλίδης μας ξεναγεί στη Νάξο και αναζητά να μάθει τι είναι αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή, μέσα από τα λόγια των ίδιων των ανθρώπων της.


Από την παραγωγή της διάσημης πατάτας Νάξου, το κίτρο και τα θρυλικά τυριά της, το αρσενικό, το ξυνοτύρι, τη ξινομυζήθρα ως τα περίφημα μοσχάρια της, είναι τόπος όπου η παράδοση βαδίζει παράλληλα με την καινοτομία. Ο Βασίλη ανακαλύπτει στο κτήμα του Νίκου και της Έρρικας Χατζηανδρέου, τα βότανα που καλλιεργούνται η φήμη των οποίων έχει ταξιδέψει έξω από τα ελληνικά σύνορα.
Ο καλύτερος τρόπος να γευτεί κανείς τα προϊόντα της Νάξου δεν είναι άλλος από τις πολλές και εξαιρετικές ταβέρνες της. Ο Βασίλης θα μας ξεναγήσει στα αγαπημένα του χωριά του νησιού, όπως η Απείρανθος, το Χαλκί, η Μικρή Βίγλα, η Γαλήνη. Θα γευτεί τις μοναδικές γεύσεις του νησιού, αλλά θα μπει και στις κουζίνες για να μας δείξει πώς μαγειρεύονται μερικά από τα πιο φημισμένα πιάτα της Νάξου, όπως το κοκκινιστό μοσχαράκι στην ταβέρνα του Γιώργη στις Μέλανες, συνοδεία μακαρονάδας. Στη Μικρή Βίγλα θα μαγειρέψει μια «πειραγμένη» πορτοκαλόπιτα με ψωμί του τοστ, ενώ θα συνοδεύσει ένα από τα πιο διάσημα ηλιοβασιλέματα της Νάξου με σαλωνικιώτικης έμπνευσης τυροσαλάτα, φτιαγμένη από ντόπια υλικά, κάτω από το διασημότερο αρμυρίκι των Κυκλάδων.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved