Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα της ΕΡΤ
Media

Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα της ΕΡΤ

Την Τρίτη ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ.

Για τις προκηρυχθείσες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ επιλέχθηκαν οι εξής:

Πρόεδρος του Δ.Σ.: Διονύσης Τσακνής
Διευθύνων Σύμβουλος: Λάμπης Ταγματάρχης
Μέλος: Μιχάλης Γρηγορίου
Μέλος: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Μέλος: Νίκος Τρανός
Στην ανακοίνωση περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή τους:
«Η δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των θέσεων του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ δημοσιεύτηκε στους ιστότοπους της Ανοικτής Διακυβέρνησης (opengov.gr) και της Διαύγειας (diavgeia.gov.gr). Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων κατατέθηκαν ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής πλατφόρμας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.
Συνολικά κατατέθηκαν 153 αιτήσεις από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, στελέχη του ιδιωτικού τομέα και ανέργους, και αξιολογήθηκαν με βάση την προηγούμενη εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη γνωστική και επαγγελματική συνάφεια, τη διοικητική επάρκεια, την προσφορά στον πολιτισμό και το όραμα για τη νέα ΕΡΤ. Μετά από την πρώτη φάση της προεπιλογής διενεργήθηκαν συνεντεύξεις με τους επικρατέστερους υποψηφίους και υποψήφιες».
Όπως σημειώνεται η διαδικασία ανάληψης καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.
Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η επανένταξη των εργαζομένων στις θέσεις τους και τις δομές της ΕΡΤ κατά τον πλέον ομαλό τρόπο, η λειτουργία των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών στο πρόγραμμα της ΕΡΤ, καθώς και όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.
«Η πλήρης σύνθεση του Δ.Σ. θα οριστικοποιηθεί με την εκλογή δύο μελών από τους/τις εργαζόμενους/-ες της ΕΡΤ με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία, όπως ο νόμος ορίζει. Η διαφανής διαδικασία επιλογής και οι ικανότητες των μελών του Δ.Σ. μπορούν να εγγυηθούν μια μη κομματική, πλουραλιστική Ε.Ρ.Τ. στην υπηρεσία του λαού και όχι στην υπηρεσία μεγάλων, ή και μικρότερων, συμφερόντων», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved