Δήμος Βερύκιος: «Η εργασία του µάχιµου ρεπόρτερ πρέπει να συγκαταλέγεται στα επικίνδυνα επαγγέλµατα»
Media

Δήμος Βερύκιος: «Η εργασία του µάχιµου ρεπόρτερ πρέπει να συγκαταλέγεται στα επικίνδυνα επαγγέλµατα»

Με πολλή δόση χιούμορ αλλά και με πικρές αλήθειες μιλάει ο Δήμος Βερύκιος για τα 30 χρόνια πορείας που έχει στον χώρο της δημοσιογραφίας...

Ποιες ήταν οι προσδοκίες του Alpha την προεκλογική περίοδο;

«Να κάνει πρωταθλητισµό! Και µέχρι τώρα τα έχει πάει περίφηµα. Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο Alpha πήρε την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα και την εποµένη από τον Ευάγγελο Μεϊµαράκη. Αυτό κάτι δείχνει».

Οι δηµοσιογράφοι φέρουν ευθύνη απέναντι στην ελληνική κοινωνία;

«Ως γενική αρχή, σαφώς έχουν ευθύνη και οι δηµοσιογράφοι ως µέρος του συστήµατος αφού αρθρώνουν δηµόσιο λόγο. Όµως, υπάρχουν δηµοσιογράφοι και δηµοσιογράφοι, ευθύνες και ευθύνες. Η ευθύνη του καθενός καθορίζεται αναλόγως µε τη θέση και τον βαθµό διείσδυσης που διαθέτει στο σύστηµα των media».

Πιστεύετε ότι το κρίσιµο διάστηµα κέρδισαν το στοίχηµα της επαρκούς ενηµέρωσης;

«Όχι πάντα και τις περισσότερες φορές όχι µε δική τους υπαιτιότητα. Εµένα, για παράδειγµα, ορισµένοι µε κατηγορούν τώρα ότι, ενώ επί χρόνια καλύπτω το στρατιωτικό ρεπορτάζ, δεν αποκάλυπτα τα σκάνδαλα των εξοπλισµών. Μέγα λάθος! Όταν προέβαινα σε αποκαλύψεις, είτε µε έστελναν στη ∆ικαιοσύνη µε την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας», είτε µε λοιδορούσαν και προσπαθούσαν να µε απαξιώσουν ως τον τρελό του χωριού, παραγνωρίζοντας τη λαϊκή παροιµία «από µικρό και από τρελό µαθαίνεις την αλήθεια» (σ.σ.: γελάει)».

Σας έχει τύχει να απειληθείτε;

«Η εργασία του µάχιµου ρεπόρτερ θα πρέπει να συγκαταλέγεται στα βαρέα, ανθυγιεινά και επικίνδυνα επαγγέλµατα...»

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved