Μπορεί η έγκυος να κάνει χορτοφαγική διατροφή;
Media

Μπορεί η έγκυος να κάνει χορτοφαγική διατροφή;

Οι διατροφικές συνήθειες της μητέρας πριν και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να επηρεάσουν άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα την υγεία του παιδιού.

Η προδιάθεση για ορισμένες παθήσεις όπως καρδιοπάθειες, διαβήτης, παθήσεις των αγγείων ξεκινάει από τη διατροφή και τις συνήθειες διαβίωσης της μητέρας.
Η σωστή διατροφή βοηθάει τη μητέρα ώστε να έχει μία υγιή εγκυμοσύνη και έναν ευκολότερο τοκετό.
Η χορτοφαγική διατροφή είναι πλούσια σε λαχανικά και φρούτα που προσφέρουν σημαντικές ποσότητες αναγκαίων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Εφόσον η μέλλουσα μητέρα καταναλώνει γαλακτοκομικά προϊόντα και αβγά παίρνει επίσης πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες Β2 και Β12 καθώς και ιώδιο. Οι γυναίκες, ωστόσο, που είναι ήδη έγκυες –ή που σκοπεύουν να μείνουν-, πρέπει να προσλαμβάνουν επαρκείς ποσότητες σιδήρου και βιταμίνη Β12 που περιέχονται κυρίως στο κρέας και τα ψάρια. Επίσης, πρέπει να φροντίζουν για επαρκή πρόσληψη βιταμίνης D. Οι ξηροί καρποί, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής άλεσης θα της εξασφαλίσουν επίσης πρωτεΐνες, αλλά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και πολύτιμα λιπαρά οξέα, όπως τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στα καρύδια και το λιναρόσπορο, τα οποία είναι σημαντικά για την ίδια αλλά και για το αναπτυσσόμενο έμβρυο.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved