Rising Star: Αυτό το show τελικά ποιος θα το πάρει;
Media

Rising Star: Αυτό το show τελικά ποιος θα το πάρει;

Πέρυσι το Rising star ήταν να το πάρει το Mega, φέτος όμως τα πράγματα… άλλαξαν. 

Το Rising Star είναι ένας διεθνής διαγωνισμός ταλέντων στο τραγούδι βασισμένος στο ισραηλιτικό σόου «Ο επόμενος σταρ». Σε αντίθεση με άλλους διαγωνισμούς ταλέντων στο τραγούδι που έχουν στην κριτική επιτροπή κάποιους σελέμπριτι οι οποίοι αποφασίζουν για το ποιος είναι ο καλύτερος. Το Rising Star συμβουλεύεται κάποιους σελέμπριτι ειδικούς, ωστόσο τον ρόλο των κριτών τον έχουν οι ίδιοι οι τηλεθεατές. Σε κάθε εμφάνιση, λοιπόν, το κοινό που παρακολουθεί το σόου από το σπίτι, έχει τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να ψηφίζει καινά αποφασίζει αν ένας διαγωνιζόμενος θα περάσει ή όχι στον επόμενο γύρο, χρησιμοποιώντας μία από τις εφαρμογές του κινητού τηλεφώνου του. Οι τηλεθεατές στο σπίτι θεωρούνται οι «κριτές», οι συμμετέχοντες στο πάνελ εμπειρογνωμόνων μπορούν επίσης να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αλλά με συνεχώς μειούμενο ποσοστό ψήφων επί του συνόλου της δημόσιας ψηφοφορίας, που ποτέ δεν υπερβαίνει το 7% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου.

Η διαδικασία

Οι εμφανίσεις δεν έχουν ανακοινωθεί από πριν και τα ονόματα των συμμετεχόντων ανακοινώνονται με τυχαία επιλογή στην αίθουσα αναμονής όπου περιμένουν οι εν δυνάμει συμμετέχοντες. Μόνο ένας περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος στο διαγωνιστικό μέρος της κάθε μέρας. Στη συνέχεια, αφού ανακοινώνεται με τυχαία επιλογή το όνομα του υποψήφιου, οι τηλεθεατές καλούνται να ψηφίσουν για τη συγκεκριμένη εμφάνιση. Ο συμμετέχων βρίσκεται πίσω από έναν τοίχο όπου κάνει την παρουσίαση του και, μόλις ξεκινήσει να τραγουδάει, αρχίζει και η ψηφοφορία. Οι συμμετέχοντες που θα καταφέρουν να πάρουν το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο θα «μονομαχήσουν» στη συνέχεια σε ντουέτο. Ο πρώτος διαγωνιζόμενος που θα επιλεγεί να τραγουδήσει μέσω κλήρωσης θα τραγουδήσει με ανεβασμένο τον τοίχο. Ο δεύτερος, με τον τοίχο κατεβασμένο, εάν η ερμηνεία του αποδειχθεί καλύτερη, αφού σηκωθεί ο τοίχος, θα περάσει στον επόμενο γύρο. Εν προκειμένω ο πρώτος θα απορριφθεί. Περίπου η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στους επόμενους γύρους, μέχρι την ανάδειξη του τελικού νικητή.

Έρχεται στον ΑΝΤ1;

Όλα δείχνουν ότι οι άνθρωποι του ΑΝΤ1 θέλουν πολύ να εντάξουν τη φετινή σεζόν το συγκεκριμένο κονσεπτ στο πρόγραμμα τους, από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν πλέον τα δικαιώματα του The Voice. Έτσι, ερευνούν τις δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να έρθει το σόου και στην Ελλάδα. Μία δυσκολία που πρέπει να αντιμετωπιστεί καταρχήν έχει να κάνει με ένα τεχνικό θέμα, καθώς στο εξωτερικό η συμμετοχή των τηλεθεατών στην ψηφοφορία όταν υπερέβαινε έναν αριθμό έριχνε τους 5θηνθΓ στο ίντερνετ, με αποτέλεσμα να προκαλούνται διάφορες επιπλοκές. Αυτός ήταν και ο αρχικός ενδοιασμός που υπήρχε, καθώς και στο παρελθόν οι άνθρωποι του ΑΝΤΊ είχαν κάνει αρκετές συζητήσεις με στόχο να πάρουν τα δικαιώματα του συγκεκριμένου σόου. Αν βρεθεί λύση και σε αυτό το θέμα, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για να δούμε το σόου στην Ελλάδα. Παρουσιαστής, μιας και έχει πάρει τα σχετικά εύσημα, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Γιώργος Λιάγκας, ενώ γίνονται κάποιες επαφές για να επιλεχθούν τα διάσημα πρόσωπα που θα καθίσουν στο πάνελ των εμπειρογνωμόνων, χωρίς ωστόσο ακόμη να υπάρχει κάποιο όνομα ανακοινώσιμο.

Πηγή: Mytv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved