Βιογραφικές ταινίες που συγκίνησαν και έδωσαν «πράσινο φως» για τα Όσκαρ
Media

Βιογραφικές ταινίες που συγκίνησαν και έδωσαν «πράσινο φως» για τα Όσκαρ

Πόσες φορές σας συγκινεί μια ταινία που διηγείται την αληθινή ιστορία ενός ήρωα ή μιας ηρωίδας; Ταυτίζεστε με τους πρωταγωνιστές και το προσωπικό τους δράμα;

Η ιστορική πορεία που πραγματοποίησε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και οι υποστηρικτές του από την πόλη Σέλμα στην πόλη Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα το 1965, παρουσιάζονται στην γεμάτη δυνατά νοήματα και συναισθήματα ιστορική ταινία, «Selma». Ο Ντέιβιντ Ογιελόγουο υποδύεται συγκλονιστικά τον ηγέτη των Αφροαμερικανών, την εποχή της καμπάνιας που είχε ξεκινήσει προκειμένου να τους δοθεί το δικαίωμα ψήφου.«Ένα όνειρο μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο», τονίζει η ταινία που ήταν υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και κέρδισε το αντίστοιχο για το τραγούδι «Glory».
Ένας δημοσιογράφος, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, αποκαλύπτει ότι η CIA συμμετέχει στην εισαγωγή κοκαΐνης στις ΗΠΑ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τους αντάρτες της Νικαράγουας. Παρά τις πιέσεις και τις απειλές, δημοσιοποιεί την έρευνά του και δέχεται μια καμπάνια «λάσπης» από τη CIA, κατά τη διάρκεια της οποίας καλείται να υπερασπιστεί την ακεραιότητά του, την οικογένειά του και την ίδια του τη ζωή. Η ταινία «Ο Αγγελιοφόρος πρέπει να πεθάνει», που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα έγινε δεκτή με πολύ θετικές κριτικές κι έχει στο βασικό ρόλο τον δύο φορές υποψήφιο για Όσκαρ, Τζέρεμι Ρένερ, που δίνει μια ακόμα δυνατή ερμηνεία.
Ο Τίμοθι Σπαλ, σε μια ερμηνεία που του χάρισε το βραβείο του Α’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ των Καννών, δίνει ζωή στον εκκεντρικό ζωγράφο Τζέι Μ. Τέρνερ υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Μάικλ Λι, στην ταινία «Mr. Turner». Η αποτύπωση του ξεχωριστού τρόπου με τον οποίο ζούσε και εκφραζόταν καλλιτεχνικά ο Τέρνερ, εντυπωσίασε και έδωσε στην ταινία τέσσερις υποψηφιότητες στα 87α Βραβεία Όσκαρ και άλλες τόσες στα 68α Βρετανικά Βραβεία Κινηματογράφου.
Αν κάποια βράδια του –κατά τα άλλα, εορταστικού- Δεκέμβρη σας βρίσκουν στο σπίτι, υπάρχουν τα κανάλια Novacinema για να σας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά, με μεγάλη ποικιλία επιλογών. Και μην ξεχνάτε ότι με τον αποκωδικοποιητή NovaBox+ μπορείτε να δείτε τις αγαπημένες σας ταινίες όποτε εσείς θελήσετε!
Ο πιο φονικός ελεύθερος σκοπευτής στην ιστορία του αμερικανικού στρατού (με 255 σκοτωμούς από τους οποίους οι 160 ήταν επίσημα βεβαιωμένοι), που σκοτώθηκε από τα πυρά ενός πρώην συμπολεμιστή του, αποτυπώνεται στη μεγάλη οθόνη μέσα από τη φιγούρα του Μπράντλεϊ Κούπερ και τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κλιντ Ίστγουντ, στην ταινία «Ελεύθερος Σκοπευτής». Η βιογραφική αυτή ταινία απέσπασε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς και «μάζεψε» 547,3 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.
Εξάλλου, οι κριτικοί λάτρεψαν και την κινηματογραφική συνύπαρξη του Ρόμπερτ Ντιβάλ με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, στην ταινία «Ο Δικαστής». Υποδυόμενοι τον πατέρα και το γιο αντίστοιχα, οι σχέσεις των οποίων είναι ανύπαρκτες εδώ και χρόνια, οι δυο τους χαρίζουν ανεπανάληπτες ερμηνείες. Ο Ντιβάλ (που προτάθηκε για Όσκαρ σε αυτή την ταινία) είναι ο δικαστής μιας επαρχιακής πόλης, που θεωρείται ύποπτος για φόνο. Ο Ντάουνι Τζούνιορ είναι ο επιτυχημένος δικηγόρος γιος του, που επιστρέφει στη γενέτειρά του για να τον βοηθήσει αλλά και να ξαναχτίσει τις διαλυμένες γέφυρες με την οικογένειά του.
Από κοινωνικές ταινίες μέχρι βιογραφικά δράματα και κατασκοπικές περιπέτειες, με πρωταγωνιστές μερικά από τα πιο διάσημα πρόσωπα του κινηματογράφου, οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σας για να επιλέξετε ποια θα προτιμήσετε (γιατί όχι όλες;) είναι ευρύτατες!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved