Μαριλένα Κατσίμη: «∆εν είναι ειδήσεις αυτές που παρακολουθώ σε πολλά ιδιωτικά κανάλια»
Media

Μαριλένα Κατσίμη: «∆εν είναι ειδήσεις αυτές που παρακολουθώ σε πολλά ιδιωτικά κανάλια»

Αντίθετη με τον τρόπο που ενημερώνουν τα ιδιωτικά κανάλια τους τηλεθεατές είναι η Μαριλένα Κατσίμη η οποία μάλιστα τονίζει ότι δεν θα πήγαινε ποτέ σε αυτά, εφόσον θα συνέχιζε να έχει δουλειά στην κρατική τηλεόραση.

Τα ιδιωτικά κανάλια στηρίζουν διαφορετικά συµφέροντα;

∆εν είναι ειδήσεις αυτές που παρακολουθώ σε πολλά ιδιωτικά κανάλια. Πραγµατικά στενοχωριέµαι που ενώ η προπαγάνδα ορισµένων ιδιωτικών Μέσων βγάζει µάτι, οι τηλεθεατές εξακολουθούν να γυρίζουν την πλάτη στην ΕΡΤ. Από την άλλη, θεωρώ απαράδεκτη την απόφαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για διαγραφή των µελών της µε αφορµή τη στάση τους στο δηµοψήφισµα.

Θα µεταπηδούσες στην ιδιωτική τηλεόραση;

Αν έχω δουλειά στην ΕΡΤ, δεν θα πάω στην ιδιωτική τηλεόραση. Στην ΕΡΤ έχεις τη δυνατότητα να κάνεις και να πεις αυτό που πραγµατικά θέλεις. Θεωρώ ότι σου δίνεται µεγαλύτερη ελευθερία που δεν πιστεύω ότι υπάρχει στα ιδιωτικά κανάλια. Κι επειδή έχει ακουστεί ότι οι δηµοσιογράφοι της ΕΡΤ είναι άχρηστοι, θέλω να πω ότι η µεγάλη πλειονότητα των εργαζοµένων στην ΕΡΤ έχει δουλέψει και στον ιδιωτικό τοµέα.

Το γεγονός ότι ο σύζυγός σου έχει ασχοληθεί µε την πολιτική ήταν πρόβληµα;

Ο σύζυγός µου δεν είναι πολιτικός. Ο ∆ηµήτρης Χριστόπουλος είναι καθηγητής πανεπιστηµίου και συγγραφέας. Ως εκ τούτου, λέει αυτά που σκέφτεται, ιδιότητα µη προσφιλής σε πολιτικούς. Από την άλλη, όποιος είναι δηµόσιο πρόσωπο οφείλει να υποστεί τις συνέπειες της δηµόσιας έκθεσής του. Οταν, λόγου χάρη, είχε βάλει υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής πριν από δύο χρόνια, υπέστη σκληρό bullying για θέσεις που ούτως ή άλλως είχε ως καθηγητής για το θέµα της µειονότητας στη Θράκη. Αυτό είναι ένα φαινόµενο που συµβαίνει γενικώς στον χώρο των media στην Ελλάδα. Προσωπικά, δεν θα ήθελα να ασχοληθεί µε την πολιτική στην Ελλάδα. Σήµερα ο ∆ηµήτρης δεν έχει κάποιο δηµόσιο αξίωµα στην Ελλάδα, είναι αντιπρόεδρος της ∆ιεθνούς Οµοσπονδίας ∆ικαιωµάτων του Ανθρώπου και εδώ βοηθά, όταν του ζητείται και µπορεί, στα θέµατα τα οποία γνωρίζει.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved