Τι θα δούμε στην εκπομπή «60’ Ελλάδα»;
Media

Τι θα δούμε στην εκπομπή «60’ Ελλάδα»;

Με πυξίδα τον άνθρωπο και προορισμό την ελληνική περιφέρεια, η εκπομπή του Alpha «60’ Ελλάδα» συνεχίζει για τέταρτη χρονιά, το οδοιπορικό της.

Στόχος η καταγραφή της καθημερινότητας, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας, αλλά και του μηνύματος ότι η ζωή μακριά από τα αστικά κέντρα χτίζεται με τόλμη και έμπνευση.

Το 21ο οδοιπορικό τού Νίκου Μάνεση μας οδηγεί στην Πάρο & την Αντίπαρο.
Οι ιστορίες ξετυλίγονται...

Νάουσα
Μια από τις «ναυαρχίδες» του Ελληνικού τουρισμού ανάβει τις... μηχανές, καθώς όλα είναι έτοιμα για τους πρώτους τουρίστες. Τα σοκάκια βάφονται, οι δρόμοι λάμπουν και οι πρώτοι επισκέπτες κάνουν τις βόλτες τους.
Καφές στο παλιό ενετικό προξενείο και χαμόγελα από την πρώην εστεμμένη Μελίνα Ζαχαράκη, η οποία τώρα εργάζεται σε κατάστημα ρούχων.
Η ξενάγηση συνεχίζεται από τον Γιώργο Ζήκα, τον συνθέτη και στιχουργό τραγουδιών που αγαπήσαμε από τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα, του Κώστα Μακεδόνα, της Ελένης Τσαλιγοπούλου, της Γλυκερία και του Νίκου Παπάζογλου.
Αμέσως μετά, βόλτα εν πλω στις Κολυμπήθρες και τις άλλες παραλίες και αναχώρηση για Αντίπαρο.

Ατίπαρος
Απόπλους από Πούντα για Αντίπαρο, το νησί που διάλεξε η Βουγιουκλάκη για την «Μανταλένα» της και ο Τομ Χανκς για ησυχαστήριο.
Συναντάμε δεκάδες Αθηναίους που άφησαν την πρωτεύουσα για να βρουν την ηρεμία τους στο νησί.
Στα σοκάκια, οι δρομείς της Αντιπάρου κάνουν προπόνηση και προετοιμάζονται για τον γύρο του νησιού.
Απόπλους από τον Άγιο Γεώργιο για το γειτονικό νησάκι Δεσποτικό, με τις υπέροχες παραλίες και τον οικισμό του 5ου αιώνα π.Χ. Βουτιά στα καταγάλανα νερά, μαζί με τον σκύλο του καπετάνιου και υποβρύχια πλάνα από τα σφουγγάρια που κοσμούν το βυθό.

Παροικιά
Πίσω στην Πάρο... Βραδιάζει και στα μπαράκια στήνεται ένα μοναδικό γλέντι με τις αναπληρώτριες δασκάλες και καθηγήτριες να σέρνουν τον χορό.
Ξημέρωμα στον Ι.Ν. της Εκατονταπυλιανής και περιήγηση στα δρομάκια της παλιάς πόλης. Εκεί, γνωρίζουμε έναν Ιάπωνα μόδιστρο ο οποίος έχει το δικό του μαγαζί στο νησί, έναν 30χρονο ο οποίος ασχολείται με αναπαλαιώσεις επίπλων, μια γυναίκα ξυλουργό, τον Γιάννη που από μοντέλο έγινε κουρέας και μια 25χρονη γυμνάστρια από την Αθήνα που τα παράτησε όλα, ήρθε στο νησί και γυμνάζει Παριανούς και Παριανές.
Στη Χρυσή Ακτή, μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, οι εργασίες χτυπούν κόκκινο, ενόψει της τουριστικής σεζόν.
Ο Θόδωρος διδάσκει kite surf στη Σουηδέζα τουρίστρια. Μόλις έχει έρθει από τη Χαβάη, όπου παραδίδει μαθήματα surfing σε πλούσιους.
Λίγο μακρύτερα στον Αμπελά, το ζευγάρι των Καναδών που έχει ανοίξει κέντρο ιππασίας, κάνει βόλτες με τα άλογα.
Τέλος, στις αρχαίες στοές, στο Μαράθι, μαθαίνουμε πώς έβγαινε στην αρχαιότητα το περίφημο Παριανό μάρμαρο από το οποίο φτιάχτηκαν η Αφροδίτη της Μήλου και ο Ερμής του Πραξιτέλη.

Το ταξίδι συνεχίζεται...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved