Σίλας Σεραφείμ: «Δεν φιλοδοξώ να µε αποκαλούν δηµοσιογράφο»
Media

Σίλας Σεραφείμ: «Δεν φιλοδοξώ να µε αποκαλούν δηµοσιογράφο»

Για τη συνύπαρξή του σε εκπομπή της ΕΡΤ με τη Μαριλένα Κατσίμη μιλάει ο Σίλας Σεραφείμ ο οποίος επισημαίνει πώς μπορεί ο ίδιος να συνδυάζει τη σάτιρα με την πολιτική επικαιρότητα της καθημερινότητας.

Η εκποµπή στην ΕΡΤ είναι όπως τη φαντάστηκες;

Εγώ είµαι πολύ ευχαριστηµένος. ∆εν ξέρω οι άλλοι πώς το περίµεναν. Θεωρούσα πάντα πως ο stand up comedian, ειδικά αυτός που ασχολείται µε την πολιτική σάτιρα, λειτουργεί όπως ο γελοιογράφος, µόνο που αντί για σκίτσα λέει ατάκες. Ο γελοιογράφος θεωρείται δηµοσιογράφος, ενώ ο κωµικός όχι; Φυσικά δεν φιλοδοξώ να µε αποκαλούν δηµοσιογράφο, αλλά αν έχεις πολιτική άποψη, συµµετέχεις στα κοινά και αρθρογραφείς, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν µπορείς να παρουσιάσεις µια εκποµπή, η οποία δεν είναι και αµιγώς πολιτική. Επιπλέον, στη θεµατολογία της έχουν ενταχθεί κοινωνικά θέµατα κι επίσης τη συµπαρουσιάζω µε µία έγκυρη και αναγνωρισµένη δηµοσιογράφο, τη Μαριλένα Κατσίµη.

Ήταν δική της ιδέα η συνεργασία. Γνωριζόσασταν από πριν;

Γνωριζόµασταν σε έναν βαθµό ως συνάδελφοι στην ΕΡΤ. Ήταν κι ο αρχισυντάκτης µας κοινός φίλος. Κατάλαβα, όµως, τι άνθρωπος είναι, όταν είπε ότι εγώ θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό. Εκεί η Μαριλένα ρίσκαρε. Είναι αναγνωρισµένη σε αυτό που κάνει και θα µπορούσε να τσαλακώσει τη δηµοσιογραφική της επάρκεια µε εµένα δίπλα. Εγώ δεν θα µπορούσα ως κωµικός να αποτύχω σε αυτή την εκποµπή, γιατί δεν είναι κωµική. Προτεραιότητά µας είναι να παρουσιάζουµε απόψεις µε χιούµορ, ακόµη και εις βάρος του κυβερνώντος κόµµατος. Αυτό δεν σηµαίνει, όµως, ότι αν υπάρχει κάτι καλό δεν θα το αναγνωρίσουµε ή ότι δεν θα υπογραµµίσουµε και το λάθος της αντιπολίτευσης.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved