Ζουγανέλης: «Μου θυµίζει αυτούς που φοράνε σώβρακο µε τον Τσε Γκεβάρα και…»
Media

Ζουγανέλης: «Μου θυµίζει αυτούς που φοράνε σώβρακο µε τον Τσε Γκεβάρα και…»

Για τα επόμενα τηλεοπτικά του σχέδια αλλά και για τον αγώνα που ο ίδιος δίνει μέσω της επικοινωνίας μιλάει ο Γιάννης Ζουγανέλης ο οποίος δεν έχει μάθει να μασάει τα λόγια του...

Επόµενα τηλεοπτικά σχέδια;

Προσπαθούµε να κάνουµε µια εκποµπή που έχει προσωρινό τίτλο «Ε ρε γλέντια». Είναι το εκπληκτικό «Ε ρε γλέντια» του Καραγκιόζη καθώς και το γλέντι αυτό καθαυτό, αλλά και το γλέντι από την άποψη του τι τραβάµε. Θέλω να είναι µουσικοθεατρικό, ψυχαγωγικό και αντιτηλεοπτικό. Αν αποδεχτούν αυτό που έχω στο κεφάλι µου, θα το προχωρήσουµε.

Παρά την άποψή σας για την τηλεόραση, δεν σνοµπάρετε εκποµπές...

Είµαι ένας συµβιβασµένος άνθρωπος. Σε όλες τις δουλειές υπογράφονται συµβάσεις επικοινωνίας, άρα πρέπει να εµφανίζοµαι σε εκποµπές και να δίνω συνεντεύξεις. ∆εν µπορώ να αθετώ τον λόγο µου, εκνευρίζοµαι όταν το κάνουν αυτό. Όταν πάω πια σε εκποµπές, κοιτάω να είµαι εγώ γιατί πραγµατικά έχω ισοπεδωθεί πολλές φορές στο παρελθόν, που ήµουν λίγο πιο ελεύθερος, πιο αφελής, πιο αθώος αν θες. Το έχω πληρώσει το τίµηµα. Και µε την αναπαραγωγή, και µε την επιλογή, και µε την ισοπέδωση του στιλ. Εκεί που κάθεσαι να µιλήσεις κάποιος άλλος µαγειρεύει και σου φέρνουν κάτι να φας µε άκοµψο τρόπο... Στο παρελθόν αυτά, 20 χρόνια πριν.

Γιατί κάνετε συµβιβασµούς;

Νιώθω µεγάλη ευθύνη για όλους τους εργαζόµενους που είναι έρµαια ενός ανύπαρκτου κράτους, µιας ανύπαρκτης ασφάλισης, µιας ελλιπούς φροντίδας. Γι’ αυτό κάνω συµβιβασµούς, για να επιτείνω την επικοινωνία, µήπως µέσα από εκεί πούµε καλύτερα, καινούργια πράγµατα. Όποιος λέει ότι σ’ αυτή τη ζωή δεν είναι συµβιβασµένος, µου θυµίζει αυτούς που φοράνε σώβρακο µε τον Τσε Γκεβάρα και νοµίζουν ότι κάνουν επαναστάσεις. Εγώ πάσχω από κοινωνικότητα, είναι ίσως ένα από τα µειονεκτήµατά µου. Θα ‘θελα να µην είµαι κοινωνικός, θα ‘θελα να είµαι πιο ειλικρινής, να µην έχω συµβιβαστικό λόγο, αλλά έχω τροµάξει. Γιατί όταν στην αρχή ήλπιζα ότι ένα νέο παιδί θα κυβερνήσει τη χώρα µε προοπτικές, πήρα θέση αλλά ο κόσµος σε βρίζει όταν παίρνεις θέση. Μετά διαπιστώνεις κι αλλάζεις, διότι η εξέλιξη είναι συνυφασµένη µε την αλλαγή και όποιοι έχουν διαβάσει τι έλεγες σε ξαναβρίζουν, επειδή είχες τοποθετηθεί διαφορετικά. Είναι µια κατάσταση τρελή, αυτό µε έχει φοβίσει και έχω στρογγυλέψει τον λόγο µου, όχι για διπλωµατικούς ή πολιτικάντικους χυδαίους λόγους, αλλά για να µπορώ να είµαι ευγενής ακόµα και σε ανθρώπους µε κυβελικές λογικές.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved