Γιάννης Βογιατζής: «Νιώθω νέος και αυτό μου δίνει δύναμη να προχωρήσω»
Media

Γιάννης Βογιατζής: «Νιώθω νέος και αυτό μου δίνει δύναμη να προχωρήσω»

Ένας από τους πρωταγωνιστές της «Λυσιστράτης», ο Γιάννης Βογιατζής μιλά για το αν αποδέχεται τη βωμολοχία στην οποία στηρίζονται τα έργα του Αριστοφάνη αλλά και από πού αντλεί τη δύναμη να παίζει ακόμη.

«Δεν μπορείς να θεωρήσεις βωμολοχία τα κείμενα του Αριστοφάνη, γιατί απλώς έτσι μιλούσαν εκείνη την εποχή. Υπήρχε πλήρης ελευθερία και απόλυτη δημοκρατία. Αυτό ήταν και το πιο σωστό πολίτευμα που θα μπορούσε να έχει μια χώρα. Να κινείται, να ομιλεί και να πράττει ελεύθερα, όπως ορίζει η δημοκρατία»

Αν έβλεπε προκλητικές σκηνές σε αρχαίο θέατρο, πώς θα αντιδρούσε; «Ο ίδιος ο Αριστοφάνης σε ένα σημείο του έργου λέει: «Και τώρα ας βγάλουμε τα ρούχα μας». Γιατί δεν μπορούμε να τα αποδεχτούμε όλα αυτά, όταν στην αρχαία Αθήνα γίνονταν κατά κόρον και σήμερα, 2.500 χρόνια μετά, θέλουμε να μείνουμε πίσω;», λέει στο Freddo.

Από που αντλεί δύναμη να παίζει, σε ηλικία 88 ετών; «Δεν προσέχω ποτέ την ηλικία μου, δεν σκέφτομαι ποτέ την ηλικία μου, δεν νιώθω ποτέ την ηλικία μου. Ειλικρινά, νιώθω νέος και αυτό μου δίνει δύναμη να προχωρήσω», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved