Χρήστος Φερεντίνος: «Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή τόσων οικογενειών»
Media

Χρήστος Φερεντίνος: «Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή τόσων οικογενειών»

Παλιότερα έλεγαν ότι το καλοκαίρι δεν υπάρχουν ειδήσεις. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Πέρυσι τα Capital Controls και φέτος οι… τηλεοπτικές άδειες. 

«Τα τελευταία καλοκαίρια έχουμε πολύ δυνατά events. Πέρυσι είχαμε δημοψήφισμα και capital controls, ενώ φέτας είχαμε αυτό το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος, ως σκέψη, θα μπορούσε να είναι ένα από τα ριάλιτι του μέλλοντος» τόνισε στο 7 Μέρες TV ο Χρήστος Φερεντίνος.

-Τι γίνεται με τo «Deal», με εσάς και με το κανάλι γενικότερα;

«Συνεχίζουμε κανονικά με το «Deal». Η εκπομπή και το πρόγραμμα του καναλιού θα βγουν κανονικά, δεν αλλάζει τίποτα από αυτά που είχαμε πει προ αδειών. Γυρίσαμε το τρέιλερ, η παραγωγή συνεχίζει να δέχεται συμμετοχές και όλη η ομάδα δουλεύει με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Σαφώς υπάρχει μια αγωνία και ένας αναβρασμός μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά αυτό που ξέρουμε από το κανάλι είναι ότι συνεχίζουμε κανονικά.»

-Με όσα προέκυψαν μετά το διαγωνισμό για τις πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες, ελλοχεύει το «μαύρο»...

«Η πιθανότητα του «μαύρου», απ' ό,τι ακούσαμε, υπάρχει. Η ίδια κυβέρνηση είχε μια άλλη στόχευση σχετικά με αυτό και δηλώνει τώρα ότι στα κανάλια που δεν πήραν άδεια θα πέσει «μαύρο». Και το «μαύρο» αυτό δεν είναι μόνο στην εικόνα, αλλά και σε χιλιάδες οικογένειες- δεν αφορά μόνο σε αυτούς που εργάζονται ατά κανάλια που δεν πήραν άδεια αλλά και σε όσους συνεργάζονται με τα κανάλια αυτά. Είναι ένας μεγάλος κύκλος ανθρώπων, που αυτή τη στιγμή έχουν τεράστια αγωνία και έχουν μείνει άναυδοι με όσα έχουν γίνει. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή τόσων οικογενειών που δουλεύουν σε μια υγιή επιχείρηση. Ξαφνικά, υγιείς επιχειρήσεις που δούλευαν νομότυπα πρέπει να κλείσουν. Και σκέφτομαι, όπως και όλοι, πώς γίνεται για το ίδιο προϊόν ο ένας να δίνει το άλφα ποσό και ένας άλλος να δίνει το διπλάσιο; Είναι δίκαιος διαγωνισμός αυτός; Είναι πραγματικά να εκπλήσσεται κανείς με το πώς στήθηκε αυτό το πράγμα και πώς μπορεί κανείς να το δεχτεί. Για μένα, είναι τελείως παράλογο και πιστεύω ότι στο τέλος θα βρεθεί κάποια δίκαιη λύση. Δεν μπορώ να πιστέψω πως μπορεί να κλείσουν κανάλια όπως ο ΑLPHA και το Star. Δεν μπορώ να σκεφτώ το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς δουλειά εκατοντάδες άνθρωποι από τον Αlpha, το Star, το Μega και το Ε, γιατί έχω δουλέψει στα περισσότερα κανάλια.»

-Τι σκεφτήκατε τις μέρες που ο διαγωνισμός βρισκόταν σε εξέλιξη και κυκλοφορούσαν άπειρα σενάρια;

«Ο διαγωνισμός που έγινε μου θύμισε λίγο το παιχνίδι μας, το «Deal». Απλά σε εμάς κάποιος προσπαθεί να πουλήσει το κουτί του και δεν έχει τίποτα να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει, είτε λίγα είτε πολλά. Όμως, οι άνθρωποι της ιδιωτικής τηλεόρασης μόνο να χάσουν είχαν. Όσοι πήραν άδεια, κλαίνε με τα λεφτά που έδωσαν και όσοι δεν πήραν άδεια ανησυχούν ότι σε λίγο θα πέσει «μαύρο». Και να σκεφτεί κάνεις ότι τα 246 εκατομμύρια που μαζεύτηκαν θα δοθούν ατούς οικονομικά ασθενείς.. .Στο τέλος απλώς θα έρθει ένα ΔΝΤ και θα πει «προηγούμαστε».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved