Βασίλης Λυριτζής: «Πρέπει να καταλήξουμε αν οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα ή το αντίθετο»
Media

Βασίλης Λυριτζής: «Πρέπει να καταλήξουμε αν οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα ή το αντίθετο»

Τις εξελίξεις μετά τις αποφάσεις για τις τηλεοπτικές άδειες σχολιάζει με τον δικό του τρόπο ο Βασίλης Λυριτζής που παρακολουθούμε κάθε πρωί από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ ενώ μιλάει και για τις ευθύνες που μπορεί να έχουν δημοσιογράφοι σε όλα αυτά.

Το τοπίο με τις περιφερειακές και τις θεματικές άδειες παραμένει θολό. Πιστεύετε ότι θα έχουμε προβλήματα;

Νομίζω ναι. Πρέπει να καταλήξουμε αν οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα ή το αντίθετο. Η κυβέρνηση επέλεξε το δεύτερο. Δεν είναι κακό, αλλά θα μπορούσαν να μαζευτούν χρήματα με μια διαφορετική διαδικασία που θα διασφάλιζε και τον πλουραλισμό και το εύρος των επενδύσεων και τις θέσεις εργασίας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το 4 αποκλείει τη διαπλοκή και το 5 την ενισχύει ή γιατί το 4 είναι περισσότερο πλουραλιστικό από το 10. Γιατί γίνεται πιο καθαρό το τοπίο όταν ένας επιχειρηματίας που κάνει δημόσια έργα φεύγει από το τοπίο και μπαίνει ένας άλλος επιχειρηματίας που κάνει δημόσια έργα.

Οι δημοσιογράφοι φέρουν κάποια ευθύνη για την κατάσταση στα ΜΜΕ;

Υπάρχει μια ευθύνη από τη δική μας πλευρά, από την άποψη ότι δεν επιδιώξαμε να υπάρχουν αυστηρότεροι κανόνες, οι οποίοι θα διαφυλάσσουν την εργασία μας και επιτρέψαμε σε ανθρώπους που χρησιμοποίησαν το επάγγελμα, όχι για να εξυπηρετήσουν το αγαθό της ενημέρωσης, αλλά για προσωπικά ή επιχειρηματικά οφέλη. Όλα αυτά δημιούργησαν μια φούσκα στα ΜΜΕ, που «έσκασε» με την κρίση και την κατάρρευση της αγοράς.
Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved