Η Κατρίτση συναντά τον Μουζάλα
Media

Η Κατρίτση συναντά τον Μουζάλα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας είναι ο καλεσμένος της εκπομπής Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση

Στην εκπομπή, θα μιλήσει για τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στη χώρα μας ο μεγάλος αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών.

Ο κ. Μουζάλας παραδέχεται τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους προχωρά η διαδικασία της μετεγκατάστασης των προσφύγων λόγω της μη τήρησης της συμφωνίας από κάποια κράτη- μέλη, καθώς και την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα hot spots των νησιών. Επίσης αναφέρεται στα νέα μέτρα που θα ληφθούν για την αποσυμφόρησή τους, απαντά στην κριτική που δέχεται από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι δεν ενημερώνονται για τις προθέσεις του Υπουργείου και ξεκαθαρίζει το θέμα σχετικά με όσα λέγονται για τη δημιουργία νέου hot spot στη Μυτιλήνη.

Μια κάποια λύση στο πρόβλημα θ΄ αρχίσει να διαφαίνεται, μέσα στον Οκτώβριο, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η συμφωνία Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης – Τουρκίας, ενώ στην αντίθετη περίπτωση διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν σχέδια στο συρτάρι. Το σίγουρο πάντως είναι, όπως λέει χαρακτηριστικά, ότι: « Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές… Θα δοκιμαστούμε σκληρά…» αλλά στο τέλος όπως πιστεύει, θα τα καταφέρουμε.

Ο Υπουργός τονίζει ότι η πρόσφατη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση θα έπρεπε να δινόταν απ’ ευθείας στο ελληνικό κράτος για να προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία και όχι μέσω οργανισμών και οργανώσεων, επισημαίνοντας ότι ο οικονομικός έλεγχος ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Ε.Ε.

Ακόμη, εξηγεί γιατί καθυστερεί η διαδικασία φιλοξενίας σε ειδικούς χώρους των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, δεκάδες εκ των οποίων βρίσκονται κλεισμένα κάτω από άθλιες συνθήκες στα hot spots των νησιών, κάποια μάλιστα από τον περασμένο Απρίλιο, λέγοντας ότι στα άμεσα σχέδια του υπουργείου είναι η δημιουργία ζωνών ασφαλείας στις υπάρχουσες δομές.

Ο Υπουργός παίρνει θέση στο θέμα που προέκυψε με τις αντιδράσεις σχετικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία και απαντά στις καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα πρώτης υποδοχής κ. Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved