Λένα Παπαληγούρα: «Τα παραμύθια με αγγίζουν πολύ και θέλω να πιστεύω σε αυτά»
Media

Λένα Παπαληγούρα: «Τα παραμύθια με αγγίζουν πολύ και θέλω να πιστεύω σε αυτά»

Η Λένα Παπαληγούρα εξελίσσεται διαρκώς. Φέτος πρωταγωνιστεί στη παράσταση «Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν Ντε Σεντ Εξιπερί στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Ήταν αγαπημένο σας παραμύθι ο «Μικρός Πρίγκιπας»;
«Ναι, αλλά δεν είχα φανταστεί ποτέ τον εαυτό μου να κάνει τον Μικρό Πρίγκιπα. Νομίζω ότι ήρθε για να μου δώσει λίγη αισιοδοξία, καθώς μου ξυπνάει κάποιες δικές μου αθώες πλευρές. Αγαπημένο παραμύθι ήταν "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων", γιατί όταν ήμουν πέντε χρόνων έπεσα σε ένα πηγάδι - κάτι που με σημάδεψε. Τώρα βρίσκω πηγάδι και στον Πρίγκιπα. Και τα δύο είναι παραμύθια με ταξίδια και διαδρομές. Όπως κάθε ρόλος».

Σας αρέσουν τα παραμύθια;
«Με αγγίζουν πολύ και θέλω να πιστεύω σε αυτά. Δεν ξέρω αν χωράνε στη ζωή μας αλλά τα έχουμε ανάγκη. Αυτό το παραμύθι μαλακώνει την ψυχή μου. Δρα σχεδόν θεραπευτικά. Γενικότερα είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με την πραγματικότητα, σαν μια παραβολή για την ενήλικη ζωή τους. Γιατί ως ενήλικοι, τα αντικαθιστούμε με τις φαντασιώσεις. Και ίσως έτσι γίνεσαι πιο ευαίσθητος για να μπορείς να αντέχεις όσα ζεις. Είναι ένας τρόπος να διατηρούμε κάτι αθώο, σαν μια άσκηση για καλοσύνη», λέει η ηθοποιός στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved