Γιάννης Σμαραγδής: «Το να περάσω μπροστά από τον φακό ήταν μια συμβολική κίνηση»
Media

Γιάννης Σμαραγδής: «Το να περάσω μπροστά από τον φακό ήταν μια συμβολική κίνηση»

Τα γυρίσματα του «Νίκου Καζαντζάκη» συνεχίστηκαν την περασμένη Παρασκευή στην Ακαδημία Αθηνών, με τον χώρο να γεμίζει με καλοντυμένους άνδρες και κομψές κυρίες, που χόρεψαν μάλιστα, αφήνοντας άναυδους τους περαστικούς.

Ο Αγγελος Σικελιανός (Νίκος Καρδώνης) απαγγέλλει για άλλη μια φορά και ο Νίκος Καζαντζάκης (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος) γνωρίζει εκεί, ανάμεσα στον κόσμο, τη μετέπειτα γυναίκα της ζωής του, την Ελένη (Μαρίνα Καλογήρου).

Κι ανάμεσα στους κομπάρσους τρυπώνει και ο ίδιος ο Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος σε προηγούμενο γύρισμα υποδύθηκε τον... παπά που πάντρεψε το ζεύγος Καζαντζάκη!

«Έπαιξα πρώτη φορά υποδυόμενος τον ιερέα που πάντρεψε τον Νίκο Καζαντζάκη με την Ελένη, με κουμπάρους το ζεύγος Σικελιανού. Ως παπάς τούς ευχήθηκα να έχουν την ευλογιά του Θεού, μια ευχή ευρύτερα χρήσιμη σε όποιους απευθύνεται. Το να περάσω μπροστά από τον φακό ήταν μια συμβολική κίνηση» λέει ο σκηνοθέτης σε καθημερινή εφημερίδα. «Ξαφνιάστηκαν πολλοί όταν με είδαν, το ίδιο συνέβη και με κάποιους τουρίστες, οι οποίοι ήθελαν να τους δώσω την άδεια να μπουν στην εκκλησία. Τους είπα “περάστε να ευλογηθείτε”, ήμουν πειστικός ως ιερέας. Ο βοηθός μου, μάλιστα, μου έστειλε μήνυμα που έλεγε “ο καλύτερος πατήρ του ελληνικού κινηματογράφου”».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved