Ετοιμαστείτε για το… «Βασικό ένστικτο»
Media

Ετοιμαστείτε για το… «Βασικό ένστικτο»

Η εμβληματική ταινία της δεκαετίας του ’90 «Βασικό Ένστικτο», που δημιούργησε μεγάλο «θόρυβο» όταν προβλήθηκε για την τολμηρότητα των σκηνών της, έρχεται στις οθόνες μας τη Δευτέρα στον Alpha.

Ο Τζόνι Μποζ, πρώην σταρ της ροκ μουσικής σκηνής, βρίσκεται στο σπίτι του άγρια δολοφονημένος από έναν αιχμηρό παγοκόφτη. Για τον ντετέκτιβ Νικ Κάραν, που αναλαμβάνει την υπόθεση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δολοφόνος του είναι η Κάθριν Τρεμέλ, η αισθησιακή και αινιγματική ερωμένη του. Η Κάθριν είναι συγγραφέας και το γεγονός ότι στο τελευταίο της βιβλίο είχε περιγράψει το φόνο ενός ροκ σταρ, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που δολοφονήθηκε ο Μποζ, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση της. Κανένα χειροπιαστό στοιχείο όμως δεν μπορεί ακόμα να την ενοχοποιήσει, και έτσι ένα περίεργο παιχνίδι για δυνατά νεύρα αλλά και δυνατά μυαλά ξεκινάει ανάμεσα στον επίμονο ντετέκτιβ και τη γοητευτική συγγραφέα. Καθένας προσπαθεί να κερδίσει το πάνω χέρι. Σύντομα όμως η ξέφρενη κούρσα του ανταγωνισμού μεταξύ τους θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Αυτός που θα πατήσει πρώτος τα φρένα, είναι αυτός που θα διαπιστώσει ότι είναι μάλλον αργά για «να πιάσουν»...

•Η ταινία εκτόξευσε το κινηματογραφικό άστρο της σχετικά άγνωστης μέχρι τότε Σάρον Στόουν.

•Στα επόμενα χρόνια οι κριτικοί αναγνώρισαν την εξίσου μεγάλη καλλιτεχνική της αξία, καταχωρίζοντάς τη στις λίστες με τα καλύτερα νεο-νουάρ φιλμ όλων των εποχών, επισημαίνοντας ιδιαίτερα το παιχνίδι που κάνει η ταινία με τους κώδικες του είδους.

•Η διάσημη σκηνή με το… σταυροπόδι της πρωταγωνίστριας, απέκτησε άλλη διάσταση όταν χρόνια μετά η Σάρον Στόουν δήλωσε ότι η ίδια αγνοούσε το περιεχόμενο της σκηνής αυτής. Όταν το διαπίστωσε σε μια δοκιμαστική προβολή ενώπιον του κοινού, ήταν πλέον αργά. Αφού χαστούκισε τον Βερχόφεν σηκώθηκε και έφυγε μέσα από την αίθουσα.

•Δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ® στην κατηγορία του Μοντάζ και την κατηγορία της Μουσικής για το κλασικό πλέον σάουντρακ δια χειρός Τζέρι Γκόλντσμιθ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved