Πηνελόπη Τσιλίκα: «Η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα»
Media

Πηνελόπη Τσιλίκα: «Η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα»

Η πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του Alpha, «Η λέξη που δε λες», Πηνελόπη Τσιλίκα μιλά για όλα.

«Είμαι στην Κρήτη από τα μέσα Μαΐου. Είναι μεγάλη τύχη για έναν ηθοποιό να συμμετέχει σε γυρίσματα εκτός έδρας, ειδικά σε έναν ευλογημένο τόπο όπως τα Χανιά» τόνισε στην Freddo.

Το θέμα που πραγματεύεται το σίριαλ δεν είναι συνηθισμένο, ούτε εύπεπτο. Πρόκειται για την ιστορία ενός εξάχρονου παιδιού που οι γιατροί διαγιγνώσκουν με αυτισμό. «Ο ρόλος μου είναι εκείνος της θείας του Παυλή, αυτό είναι το όνομα του μικρού. Η Ιωάννα που παίζω είναι η πρώτη που παρατηρεί ότι ο μικρός δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον όπως τα άλλα παιδιά και προβληματίζεται για το πώς θα το ανακοινώσει στους γονείς του».

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ιστορία ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο αυτισμός στην Ελλάδα της κρίσης και ήδη οι τηλεθεατές την αντάμειψαν με υψηλή τηλεθέαση στην προβολή του πρώτου της επεισοδίου.

Η επόμενη ερώτηση έχει σχέση πάλι με το επάγγελμα της και το φάσμα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί. «Είναι αλήθεια ότι μετά τη "Μικρά Αγγλία" δεν σταμάτησα να δουλεύω και ήμουν από τους ελάχιστους που αμείβονταν για τη δουλειά τους. Διαπιστώνω ότι υπάρχει υπερπροσφορά θεάματος από ομάδες και άτομα που δεν το βάζουν κάτω. Αυτό είναι καλό από τη μία πλευρά, αλλά από την άλλη δημιουργεί ένα εργασιακό καθεστώς που δεν βοηθάει τους ηθοποιούς».

Πώς βλέπει την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. «Η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα». Πώς βλέπει τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα. «Ο Τσίπρας έδωσε ελπίδα στον κόσμο, την πήρε πίσω και είμαστε ισοπαλία». Παρότι η πολιτική δεν είναι το φόρτε της, τουλάχιστον στη δημόσια σφαίρα, ζητώ τη γνώμη της για την Ευρώπη και τη θέση της Ελλάδας σ' αυτήν. «Είναι μια σχέση που ξεκίνησε αρκετά ελπιδοφόρα, αλλά σήμερα δεν γνωρίζω ποιο είναι το στοιχείο που ενώνει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με ποιες αρχές θα πορευθεί».

Όσο για το μέλλον και την έξοδο από την κρίση ανέφερε: «Δεν μπορεί η κρίση να διαρκέσει για πάντα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα τελειώσει. Αυτή είναι η ροή των πραγμάτων». Ετοιμάζεται να συμμετάσχει στα γυρίσματα της νέας μεγάλου μήκους ταινίας του Βαρδή Μαρινάκη «Ζιζοτέκ» και σκέφτεται να ταξιδέψει έως τη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την τρέχουσα παραγωγή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved