Συμβουλές υγείας από την Φωτεινή Γεωργίου
Media

Συμβουλές υγείας από την Φωτεινή Γεωργίου

Πέντε χρόνια μετράει η ιατρική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Υγεία πάνω απ΄όλα».

Η Φωτεινή Γεωργίου και τη φετινή χρονιά έχει πρόθεση να μας δώσει συμβουλές, ώστε να νιώθουμε καλά τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Αυτό επιχειρεί η δημοσιογράφος κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 08.45 από το κανάλι του Αμαρουσίου.

«Με την οικονομική κρίση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι κυρίως ψυχοσωματικά. Το έντονο άγχος επηρεάζει το στομάχι και την καρδιά. Ωστόσο, έχουν αυξηθεί πολύ και τα δερματολογικά προβλήματα. Μέσα από την εκπομπή έχουμε πλέον μια ενότητα αφιερωμένη στους τρόπους καταπολέμησης του στρες. Σωτήριο είναι το γρήγορο περπάτημα, όταν έχουμε πολλά νεύρα ή πίεση, και το αργό με βαθιές αναπνοές, όταν αντιμετωπίζουμε κατάθλιψη» αναφέρει στην «Espresso» η δημοσιογράφος και συμπληρώνει:

«Αυτή την εποχή, των Μνημονίων, έχει αλλάξει και ο τρόπος διατροφής του Έλληνα. Όμως εδώ γίνεται ένα μεγάλο λάθος. Δεν χρειάζεται να βγάλουμε το ψάρι από τη διατροφή μας, Επειδή είναι ακριβό. Μπορούμε να αγοράσουμε σαρδέλα, γαύρο, οικονομικά ψάρια, αλλά με πλούσια θρεπτική αξία και να τα συνοδεύσουμε με λαχανικά της εποχής. Το φτηνό σουβλάκι δεν είναι λύση, γιατί μακροπρόθεσμα η κακή διατροφή θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Ευτυχώς, ακόμη ο ελληνικός λαός δεν έχει τόσα πολλά προβλήματα παχυσαρκίας ή σακχάρου, όπως στην Αμερική, γιατί η Ελληνίδα μητέρα και γιαγιά θα βάλει τη χύτρα στην κουζίνα και θα φτιάξει όσπρια και μια ωραία σούπα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved