«Στην υγειά μας ρε παιδιά»: Όταν η ποντιακή λύρα συναντά τις μουσικές του κόσμου
Media

«Στην υγειά μας ρε παιδιά»: Όταν η ποντιακή λύρα συναντά τις μουσικές του κόσμου

Όταν η ποντιακή λύρα συναντά τις μουσικές του κόσμου το αποτέλεσμα είναι… ξεχωριστό. Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 22.00 το «Στην υγειά μας ρε παιδιά» φιλοξενεί ένα έθνικ μελωδικό οδοιπορικό με επίκεντρο αγαπημένα ακούσματα και με οδηγούς τους αδερφούς Τσαχουρίδη - τον Ματθαίο και τον Κωνσταντίνο. 

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης είναι ένας από τους κορυφαίους σολίστες της ποντιακής λύρας, με παγκόσμιο μουσικό ρεπερτόριο που αναδεικνύει τις απεριόριστες μουσικές δυνατότητες του οργάνου, και ξεχωριστός ερμηνευτής. Ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης διαθέτει μεγάλη φωνητική παλέτα και περνά με χαρακτηριστική άνεση από την όπερα στην παραδοσιακή και τη λαϊκή μουσική. Τα δύο αδέρφια, μαζί, μας ταξιδεύουν σε Δύση και Ανατολή έχοντας ως συνοδοιπόρους τους: Μίμη Πλέσσα, Σόνια Θεοδωρίδου, Μελίνα Ασλανίδου, Βασίλη Σκουλά, Μανώλη Καραντίνη, Μάνο Αχαλινωτόπουλο και Λευτέρη Ζέρβα. Από το εξωτερικό έρχονται στο «Στην υγειά μας ρε παιδιά» ο Hussein Zahawy (μουσικός από το Ιράκ, κουρδικής καταγωγής) και η Sarina Cross (τραγουδίστρια από το Λίβανο).

Στη βραδιά συμμετέχει ορχήστρα 15 μουσικών, καθώς και η 35μελής Ορχήστρα Νέων Σίνδου (Δήμου Δέλτα).

Μια εκπομπή με ιδιαίτερες ερμηνείες, πολλούς αυτοσχεδιασμούς και ενδιαφέρουσες συμπράξεις: της ποντιακής λύρας με το βιολί, το μπουζούκι, το κλαρίνο, την κρητική λύρα και τα κρουστά.

Από το «Δρόμοι παλιοί» και «Τα σχοινιά σου» στο «Caruso» και το «O sole mio», στη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν λαϊκές διαχρονικές επιτυχίες (όπως σημαντικά τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, αλλά και του Στέλιου Καζαντζίδη), ποντιακά, κρητικά αλλά και έθνικ ξένα κομμάτια.

Στην παρέα, επίσης, εκλεκτοί καλεσμένοι μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Τσαβλίρης, ένας από τους σημαντικότερους εφοπλιστές του Λονδρέζικου λόμπι που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, ο Παναγιώτης Σελβιαρίδης (καθηγητής Νευροχειρουργικής), ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης (καθηγητής Πανεπιστημίου), ο Παύλος Κοντογιαννίδης, η Λουκίλα Καρέρ, ο Τάσος Παλαντζίδης και η ηθοποιός- stand up comedian, Κατερίνα Βρανά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved