Ουπς! «Το Πρωινό δεν μπορεί και να πανηγυρίσει»
Media

Ουπς! «Το Πρωινό δεν μπορεί και να πανηγυρίσει»

Η φετινή χρονιά σίγουρα είναι δύσκολη για την Φαίη Σκορδά

Η παρουσιάστρια βρίσκεται μόνη στο τιμόνι της εκπομπής, ενώ έχει να διαχειριστεί και το θέμα του χωρισμού με τον Γιώργο Λιάγκα. Η χρονιά μπορεί να ξεκίνησε καλά για την εκπομπή, αλλά ο Θέμης Μάλλης μέσα από την στήλη του στην Freddo υποστηρίζει πως στον ΑΝΤ1, αλλά και την εκπομπή δεν μπορούν να πανηγυρίζουν καθώς τα νούμερα είναι πιο χαμηλά σε σχέση με πέρυσι που ήταν και ο Γιώργος Λιάγκας.

«Η κυριαρχία του «Πρωινού» του ΑΝΤ1 από τον Οκτώβριο είναι αδιαμφισβήτητη. Η Φαίη Σκορδά στο πρώτο της, μετά από έξι χρόνια, τηλεοπτικό εγχείρημα, επιβεβαίωσε ότι μπορεί να τα καταφέρει σε μια ιδιαίτερη «ζώνη», η οποία άλλωστε έχει αναδείξει ενδεχομένως και τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τηλεοπτικού τοπίου (απλά αναφέρω τη Ρούλα Κορομηλά, τον Ανδρέα Μικρούτσικο, την Ελένη Μενεγάκη, τον Φώτη Σεργουλόπουλο με τη Μαρία Μπακοδήμου, τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και την Ελεονώρα Μελέτη, με χρονολογική σειρά), λες και είναι η «κολυμπήθρα» που «βαφτίζει» από παρουσιαστές σε 8ί3Γ8, όσους φυσικά έχουν τις δυνατότητες να το πετύχουν.

Έτσι και η Φαίη Σκορδά, σε μια δύσκολη για την ίδια περίοδο, στην οποία καλείται να δια-χειριστεί πολλά και σημαντικά θέματα εντός και εκτός πλατό, έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι μπορεί να προσθέσει το όνομα της στη λίστα που προανέφερα. Ωστόσο, όσο κι αν ο ΑΝΤ1 έχει κάθε δικαίωμα να χαίρεται για την πρωτιά της εκπομπής «Το Πρωινό», μπορεί και να πανηγυρίσει κι αυτό γιατί το πρόγραμμα δίχως τον Γιώργο Λιάγκα, συγκρινόμενο με τις αποδόσεις που είχε με τον παρουσιαστή στους κόλπους του, υπολείπεται ποσοστών τηλεθέασης.

Για χου λόγου το αληθές, η χρονιά πέρυσι έκλεισε με μέσο όρο 27,3% στο σύνολο του κοινού και 25,3% στο δυναμικό κοινό 15-44, τη στιγμή που φέτος και για τον μήνα Νοέμβριο το «Πρωινό» έκλεισε με τηλεθέαση 25,9% στο σύνολο και 24% στο δυναμικό κοινό. Κι αν τώρα κάποιοι πουν ότι η διαφορά είναι μεν υπαρκτή αλλά μικρή, πρέπει απλά να σκεφτούν ότι το «Πρωινό» της Φαίης δεν έχει επί της ουσίας ανταγωνισμό, από τη στιγμή που ο παραδοσιακός αντίπαλος, το Μβ£3, για πρώτη φορά από το 1990 δεν έχει -ούτε- πρωινή εκπομπή. Η προσπάθεια των Καραβάτου -Κατσούλη στο Espilon είναι μεν σημαντική και αξιοπρεπής, αλλά περιορισμένη, εξαιτίας αφενός της δυναμικότητας του· σταθμού και αφετέρου του γεγονότος ότι είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί να χτίσει την πρωινή του ζώνη το κανάλι.

Εκείνο που μοιάζει να λείπει από το «Πρωινό» της Φαίης είναι η διαφορετικότητα της άποψης που κυρίως εξέφραζε ο Γιώργος Λιάγκας. Η εκπομπή είναι καλή, αλλά όχι διαφορετική. Κι αυτό φαίνεται ακόμη και από την ώρα που η Φαίη έχει απέναντι της τη Σταματίνα Τσιμτσιλή στον Α1ρη3. Αντίθετα από την περασμένη σεζόν που το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 νικούσε κατά κράτος μέχρι τώρα από τις ίο ως τις 11 τα δύο προγράμματα δίνουν «μάχη» καθημερινά. Τα ικανά στελέχη του ΑΝΤ1 πάντως έχουν τον χρόνο να σκεφτούν τρόπους για να τονώσουν το προϊόν, πριν μπουν στη ζώνη νέοι παίκτες που μπορεί να δώσουν αυτή τη διαφορετικότητα της άποψης στο κοινό...»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved