Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Μιλά για την ταινία «Έτερος εγώ»
Media

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Μιλά για την ταινία «Έτερος εγώ»

O Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μιλά σε πρόσφατη συνέντευξη του για την εμπειρία του μέσα από την ταινία “Έτερος Εγώ» που προβάλλεται από την περασμένη εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

«Η ταινία αυτή είναι ένα παιδί, που δημιουργήθηκε στο μυαλό του Σωτήρη Τσαφούλια , ένα εγχείρημα με το οποίο είμαι συναισθηματικά δεμένος, όχι μόνο για την ερμηνεία μου ή τη δουλειά μου, αλλά περισσότερο γιατί είναι μια προσωπική επιλογή σαν αγάπη προς τους συναδέλφους μου και τους τεχνικούς που με έχουν βοηθήσει προσωπικά, σε εύκολες ή δύσκολες στιγμές της ζωή μου. Είναι το ωραιότερο αστυνομικό νουάρ που έχει γυριστεί τουλάχιστον από επίπεδο παραγωγής. Ερμηνευτικά οι ηθοποιοί έχουν δώσει το καλύτερο κομμάτι τους με μια υπέροχη ατμοσφαιρική φωτογραφία. Το έχω πει και θα το ξαναπώ, είμαι ψωνισμένος με την εργασία μου όχι με τον εαυτό μου. Η εργασία μου και δεν το λέω δουλειά γιατί εμπεριέχει τη λέξη , είναι αυτό που με έχει μάθει να διαβάζω, να συναναστρέφομαι, να ηρεμώ, να καταλαβαίνω να αντιλαμβάνομαι τα λάθη μου να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος»


Έλειπε από τον Ελληνικό κινηματογράφο μια τέτοια παραγωγή με παραπομπές στην Αρχαιότητα...
«Πραγματικά έλειπε όχι γιατί δεν το είχαμε επιδιώξει παρά μάλλον γιατί δεν έχουμε την ίδια οργάνωση με αυτή του εξωτερικού. Υπάρχει μια υπέροχη ατάκα που λέει ο Φρανσουά Κλουζέ που μας έκανε την τιμή να παίξει στην ταινία " Όλος ο υπόλοιπος κόσμος προσπαθεί να μοιάσει στους Έλληνες και εσείς προσπαθείτε να μοιάσετε σε όλους τους άλλους". Αγαπάω τον λαό μου και θεωρώ τιμή μου να είμαι σήμερα Έλληνας γιατί αυτός ο λαός με έχει μάθει να αγαπάω . Δεν το λέω εθνικιστικά γιατί σαν άνθρωπος είμαι apolitic. Υποδύομαι έναν βοηθό εγκληματολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών που έχοντας ως μέντορα τον Δημήτρη Καταλειφό, προσπαθεί να λύσει το έγκλημα και μέσω αυτού να ανακαλύψει το δικό του " Ετερος εγώ"», λέει ο ηθοποιός στην εφημερία Αγορά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved