Ματθίλδη Μαγγίρα: «Με ενδιαφέρει πάντα όλα να είναι στην κόψη μεταξύ ζωής και θανάτου»
Media

Ματθίλδη Μαγγίρα: «Με ενδιαφέρει πάντα όλα να είναι στην κόψη μεταξύ ζωής και θανάτου»

Η Ματθίλδη Μαγγίρα ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στη σκηνή του Θεάτρου «Γκλόρια Μικρό» παρουσιάζοντας τον μονόλογο « Ξανθίππη», στον οποίο ξετυλίγεται η προσωπικότητα της γυναίκας του Σωκράτη.

«Έχω κάνει μεγάλη ερεύνα και έχω δουλέψει με πολύ όρεξη και αγάπη και θέλω να πιστεύω ότι αυτό φαίνεται και στο αποτέλεσμα. Ο ρόλος αυτός έχει απίστευτο ενδιαφέρον. Δεν κάνω όμως μόνο την Ξανθίππη σε αυτή την παράσταση, αλλά δεκατέσσερις ακόμα ρόλους, όπως τον Αλκιβιάδη, τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη και τον Αριστοφάνη. Έψαξα τα πάντα, ανέτρεξα σε αναφορές σε οτιδήποτε είχε να κάνει με τη ζωή τους. Επειδή είμαι εδώ και πολλά χρόνια Σωκρατική και έχω μελετήσει τον Σωκράτη και τον αγαπώ ιδιαίτερα, χάρηκα όταν ήρθε αυτή η πρόταση γιατί μέσα από την υποκριτική τέχνη μου δόθηκε η ευκαιρία να μπω στα οικογενειακά τους. Είναι τόσες πολλές οι εναλλαγές που αν και η παράσταση κρατά μιάμιση ώρα δε σου φαίνεται. Επίσης η παράσταση εμπεριέχει πολλά είδη θεάτρου, δράμα , κωμωδία, επιθεώρηση, stand up comedy μαζί με πολλές συναισθηματικές αλλαγές . Αυτό ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για μένα γιατί με ενδιαφέρει η τέχνη σαν έκφραση. Με ενδιαφέρει πάντα όλα να είναι στην κόψη μεταξύ ζωής και θανάτου»

Δεν την αγχώνει αυτό;
«Όχι επειδή νιώθω πως αυτή είναι η πραγματικότητά μας. Και στον έρωτα αλλά και στο θάνατο στην κόψη είμαστε. Γεννιόμαστε στην κόψη και η κωμωδία πάντα έτσι θα είναι. Με ενδιαφέρει η κωμωδία στο κωμικοτραγικό της επίπεδο και πάντα όταν θα πιάσω έναν ρόλο, το background του ρόλου μου έχει δραματικά στοιχεία κι ας μην φαίνονται. Δεν πειράζει, τα ξέρω εγώ», λέει η ηθοποιός στην εφημερίδα Αγορά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved