Γιάννης Στάνκογλου: «Ερωτεύθηκα το σινεμά με τη μία»
Media

Γιάννης Στάνκογλου: «Ερωτεύθηκα το σινεμά με τη μία»

Ποια είναι η σχέση του Γιάννη Στάνκογλου με το Ελληνικό σινεμά;

«Πάντα μου άρεσε το σινεμά γενικώς, πάντα χωνόμουν στους κινηματογράφους για να δω ταινίες, είναι από τα πράγματα που κάνω συνέχεια, και όταν δεν έχω χρόνο για να το κάνω, με κάποιον τρόπο νιώθω δυστυχής. Από εκεί και πέρα ασχολούμαι με το θέατρο 18 - 19 χρόνια.

Ομως η δεύτερή μου δουλειά ήταν η ταινία "Το μπαρ" της γυναίκας μου, της Αλίκης Δανέζη-Κνούτσεν. Τη γύρισα με το που τελείωσα τη σχολή. Ερωτεύθηκα το σινεμά με τη μία, θεωρώ ότι αν το θέατρο είναι η μεγάλη μου αγάπη, το σινεμά είναι η μεγάλη μου ερωμένη. Ετσι θέλω να την κάνω αυτή τη δουλειά. Και συγχρόνως να μπορώ να αλλάζω κιόλας, να μην έχω μανιέρα, γιατί υπάρχει αυτός ο κίνδυνος», λέει σε συνέντευξη του στο Βήμα ο ηθοποιός και καταλήγει:

«Από εκεί και πέρα, το ελληνικό σινεμά εξελίσσεται, τα τελευταία 5-6 χρόνια διαβάζω σενάρια που έχουν ενδιαφέρον. Η αλήθεια είναι ότι παλαιότερα διάβαζα σενάρια που δεν με εντυπωσίαζαν. Νομίζω ότι πια, επειδή τα παιδιά έχουν σπουδάσει, έχουν δει περισσότερο σινεμά, έχουν βγει και έξω, κάνουν καλύτερη δουλειά στο σενάριο και με την πάροδο των χρόνων αυτό το πράγμα βλέπω να συνεχίζεται. Δεν είναι τυχαίο που αυτή τη στιγμή πολλές ταινίες κάνουν πορεία σε μεγάλα φεστιβάλ εκτός Ελλάδας».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved