Σοφία Παπαϊωάννου: «Το Survivor είναι ένα απίστευτα επιτυχηµένο παιχνίδι»
Media

Σοφία Παπαϊωάννου: «Το Survivor είναι ένα απίστευτα επιτυχηµένο παιχνίδι»

Η Σοφία Παπαϊωάννου, αν και ασχολείται με την ερευνητική δημοσιογραφία, δεν λέει όχι και σε προγράμματα όπως το Survivor. Επίσης, μιλάει γενικά για την τηλεόραση, δημόσια και ιδιωτική... 

Παρακολουθείτε τηλεόραση; Ποια εκποµπή ξεχωρίζετε ή «ζηλέψατε»;

∆εν παρακολουθώ πάρα πολλή τηλεόραση. Θεωρώ όµως καταπληκτική προσπάθεια το History Channel της Cosmote TV και θα ήθελα να δω πολλές µοντέρνες και φρέσκες παραγωγές.

Πώς βλέπετε τη δηµόσια τηλεόραση και τις νέες εκποµπές µε άρωµα από το παρελθόν, όπως η εκποµπή των Ενόπλων ∆υνάµεων;

Υπάρχουν κάποιες καλές παραγωγές, αλλά είναι πολύ λίγες. Έχω πολλές απαιτήσεις από τη δηµόσια τηλεόραση, όπως και όλος ο κόσµος. Θα ήθελα να είναι µπροστά σε θέµατα ενηµέρωσης, ντοκιµαντέρ, εκπαίδευσης και ποιοτικής τηλεόρασης. Το έχουµε ανάγκη αυτό ιδιαίτερα αυτή την εποχή.

Για πολλά χρόνια κάνατε αρχισυνταξία και ρεπορτάζ στους «Φακέλους» µε µεγάλη επιυχία. Αν έπρεπε να επιλέξετε, µπροστά ή πίσω από τις κάµερες, τι σας αρέσει περισσότερο;

Μου αρέσουν και τα δύο πάρα πολύ. Η ανάγκη µου είναι να δηµιουργώ είτε κάνοντας προσωπικές δουλειές είτε βοηθώντας άλλους να δηµιουργήσουν.

Το «φαινόµενο Survivor» πώς το βλέπετε;

Είναι ένα απίστευτα επιτυχηµένο παιχνίδι. Με απασχολεί που τα µικρά παιδιά το βλέπουν τόσο πολύ, θα προτιµούσα να είχαν και άλλα πράγµατα να δουν και να συγκρίνουν, αλλά δεν παύω να αναγνωρίζω την επιτυχία του και να παρατηρώ, µε θλίψη συχνά, το µαζικό του κουτσοµπολιό, το εθνικό µας σπορ.

Θα τολµούσατε να κάνετε κάτι στον τοµέα της ψυχαγωγίας; Πώς σχολιάζετε την αναπτυσσόµενη πορεία του ΣΚΑΪ, που ξεκίνησε αµιγώς ειδησεογραφικό και τώρα έρχεται πρώτο µε ένα καθαρά ψυχαγωγικό πρόγραµµα;

Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ µεγάλη η επιτυχία του ΣΚΑΪ και προφανώς το µοντέλο µόνο ειδησεογραφικό κανάλι δεν προχωρούσε όσο και αν είναι το όνειρο κάθε δηµοσιογράφου. Τα κανάλια πρέπει να έχουν από όλα τα είδη εκποµπών στο πρόγραµµά τους. Πιστεύω όµως και στο µοντέλο των θεµατικών καναλιών και ελπίζω προς τα εκεί να πάει και η ελληνική συνδροµητική ή ιντερνετική τηλεόραση. Υπάρχουν πολλά πράγµατα διαφορετικά που θα ήθελα να κάνω στην τηλεόραση, αλλά δεν µπορώ να φανταστώ να κάνω µια αποκλειστικά ψυχαγωγική εκποµπή.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved