«Μαζί το Σαββατοκύριακο»: Τα θέματα της εκπομπής για αυτό το Σαββατοκύριακο
Media

«Μαζί το Σαββατοκύριακο»: Τα θέματα της εκπομπής για αυτό το Σαββατοκύριακο

Η ενημερωτική εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο», με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο, που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 07:00-10:00 το πρωί από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Επίσης, η εκπομπή ασχολείται και με θέματα που αξίζουν της προσοχής μας, όπως σπουδαίες δράσεις σε απομακρυσμένες γωνιές της Ελλάδας, Έλληνες που διακρίνονται για τη δράση τους και το έργο τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, καινοτόμοι επιχειρηματίες που ανοίγουν τα φτερά τους κόντρα στην κρίση κ.ά.

Ειδικότερα, αυτό το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου 2017, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

Σάββατο 29/04/2017, ώρα 07:00-10:00

-Όλες οι λεπτομέρειες για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών. Ποιες επιχειρήσεις περιλαμβάνονται και υπό ποιες προϋποθέσεις. Ρυθμίζονται τα χρέη τόσο προς ιδιώτες πιστωτές, όσο και προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Τι ποσοστό των πιστωτών πρέπει να συμφωνήσει για να προχωρήσει η ρύθμιση και πώς διαμορφώνονται τα ποσά των δόσεων. Αναλυτικά παραδείγματα. Σύνδεση με τον Ειδικό Γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση. Στο στούντιο, ειδικοί επί του θέματος, καθώς και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

– Τα σπάνια κληρονομικά καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι σήμερα η συχνότερη και κύρια αιτία θανάτου τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως. Στερούν τη ζωή σε 20 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το 2025 οι θάνατοι από καρδιά θα ανέλθουν στα 25 εκατομμύρια το χρόνο. Πολλές όμως είναι και οι περιπτώσεις, όπου απλώς οι άνθρωποι «κληρονομούν» μια καρδιαγγειακή ασθένεια από τους προγόνους τους. Τα σπάνια και κληρονομικά καρδιαγγειακά νοσήματα, μια ομάδα περισσότερων από 50 διαταραχών επηρεάζουν σήμερα περίπου 1 στους 240 Ευρωπαίους πολίτες.

– Γαστρονομική Έκθεση «Ελλήνων Γεύσεις». Γαστρονομία, Τουρισμός, Πολιτισμός είναι τα 3 βασικά «υλικά» της Έκθεσης «Ελλήνων Γεύσεις», η οποία θα διεξαχθεί από τις 18 έως και τις 21 Μαΐου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Μία ολόκληρη Παραδοσιακή Ελληνική Γειτονιά σκηνογραφείται στην κεντρική αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου και δημιουργεί ένα αισθητικά άριστο περιβάλλον για την προβολή των προϊόντων. Οι διοργανωτές φέρνουν στο στούντιο της εκπομπής εδέσματα απ’ όλες τις άκρες της Ελλάδας.

– Ζωντανή σύνδεση με το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπου διεξάγεται ο πρωτότυπος αγώνας δρόμου με φιλανθρωπικό σκοπό No Finish Line. Xιλιάδες δρομείς τρέχουν από την Τετάρτη 26 Απριλίου έως και την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, χωρίς τερματισμό! Με κάθε χιλιόμετρο που καλύπτουν γύρω από το κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος προσφέρουν χρήματα στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και ειδικότερα για τις άπορες οικογένειες. Ο αγώνας συνεχίζεται ασταμάτητα έως την Κυριακή στις 13:00.

– «Ο Εραστής» στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Ο Ρίτσαρντ και η Σάρα, ένα τυπικό ζευγάρι Άγγλων μεσοαστών, ζουν απομονωμένοι σε μια εξοχική κατοικία κοντά στο Windsor. Είναι ευκατάστατοι. Έχουν ένα υπέροχο, καλόγουστο σπίτι με κήπο. Ο Ρίτσαρντ εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος στο City, η Σάρα είναι η τέλεια σύζυγος που φροντίζει να δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για τη συμβίωσή τους. Η ερωτική τους ζωή όμως έχει αρχίσει να εμφανίζει κάποια σημάδια κόπωσης και συνέλαβαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να την τονώσουν: αποφάσισαν, από κοινού, να βρει η Σάρα έναν εραστή τον οποίο να δέχεται στο σπίτι τους όποτε εκείνη επιθυμεί, την ώρα που ο Ρίτσαρντ θα βρίσκεται στο γραφείο του. Στο στούντιο, οι πρωταγωνιστές του έργου Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Ευτυχία Γιακουμή.

Κυριακή 30/04/2017, ώρα 07:00-10:00

– Σύνδεση με τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, καθώς σε λίγο καιρό το πρόγραμμα της ΕΡΤ θα προβάλλεται και πάλι στη μακρινή χώρα και οι χιλιάδες Έλληνες μετανάστες και ομογενείς θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην πατρίδα τους. Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 30.000 νέοι Έλληνες μετανάστες στη Μελβούρνη (όσο δηλαδή ο πληθυσμός μιας ελληνικής κωμόπολης) προσπαθούν να αυτο-οργανωθούν, προκειμένου να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερο εργασιακό μέλλον και καλύτερη ποιότητα ζωής, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα της κρίσης.

– Τι πρέπει να προσέχουμε στις φορολογικές δηλώσεις για τα ανήλικα και προστατευόμενα τέκνα. Όλες οι λεπτομέρειες: προστατευόμενα τέκνα, φορολογούμενους άνω των 18 ετών με ή χωρίς εισόδημα, φοιτητές, ενήλικα ή ανήλικα τέκνα με αναπηρία άνω του 67%.

– Πληροφορίες για την ύπαρξη 61 ιδιωτικών κλινικών, στις οποίες αποδόθηκε φορολογική ενημερότητα, παρά το γεγονός ότι είχαν οφειλές στο Δημόσιο και στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Φαίνεται πως οι διοικούντες των κλινικών είχαν επαφές με στελέχη των κατά τόπους Εφοριών. Το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Θάνου Πασχάλη.

– Η νικήτρια ομάδα του Διαγωνισμού «Η καλύτερη μαθητική εικονική επιχείρηση 2016- 2017» στο «Μαζί το Σαββατοκύριακο».

-Ζωντανή σύνδεση με την Ερμού και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Νίκο Κουγιουμτσή. Από τις 2 έως και τις 14 Μαΐου 2017 θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, με τους εμπόρους να ελπίζουν στην όσο το δυνατόν υψηλότερη άνοδο της αγοραστικής κίνησης, καθώς κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα ο τζίρος εμφανίστηκε μειωμένος. Παράλληλα, έγιναν γνωστές οι απαιτήσεις των θεσμών για άρση του περιορισμού λειτουργίας των καταστημάτων κάθε Κυριακή του χρόνου.

– Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη μηνιγγίτιδα. Η μηνιγγίτιδα είναι μία δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση, που μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, νευρολογικά προβλήματα, ακόμη και θάνατο. Το κρίσιμο είναι να γίνει γρήγορα η διάγνωση της μηνιγγίτιδας, ώστε με κατάλληλη θεραπεία να προληφθούν ή να μειωθούν, τυχόν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Η υψηλότερη περίοδος κινδύνου για μηνιγγίτιδα στα παιδιά είναι μεταξύ της γέννησης και μέχρι την ηλικία των 2 ετών. Στο στούντιο, ο παιδίατρος Γεώργιος Μουστάκας.

– Ο συγγραφέας και εμπνευστής του Ελληνο-σουηδού επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη, Βαγγέλης Γιαννίσης, στο «Μαζί το Σαββατοκύριακο».

– «Ψύχωση 4.48», στο Θέατρο Θησείον – Ένα θέατρο για τις Τέχνες. Ένας μονόλογος ή ένα έργο για πολλές φωνές που χαρακτηρίζεται από τη μεταδραματική δομή του μέσα από τη χαρακτηριστικά ωμή και αποκαλυπτική γλώσσα της Κέιν. Το «4.48» αναφέρεται στις πρωινές ώρες πριν από την ανατολή του ήλιου, όπου στη διάρκειά τους στατιστικά διαπράττεται ένας μεγάλος αριθμός αυτοκτονιών ή αλλιώς στο χρόνο που καταγράφεται σαν μία στιγμή ακραίας πνευματικής διαύγειας. Μαζί μας στο στούντιο, η σκηνοθέτις Άντζελα Μπρούσκου και η πρωταγωνίστρια Παρθενόπη Μπουζούρη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved