Σωτήρης Καρυστινός: «Αποφάσισα να βγω στον δρόμο όμως πιο πολύ για να μετρήσω τις δυνάμεις μου»
Media

Σωτήρης Καρυστινός: «Αποφάσισα να βγω στον δρόμο όμως πιο πολύ για να μετρήσω τις δυνάμεις μου»

Ο Σωτήρης Καρυστινός σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στις μουσικές σπουδές του και πώς η μουσική μπήκε στη ζωή του.

Πότε και πώς μπήκε η μουσική στη ζωή σου;

Οι γονείς μου ασχολούνται με τη μουσική οπότε, μοιραία, μπήκε και στη δική μου ζωή από πολύ μικρή ηλικία. Αρχισα να παίζω και να τραγουδάω όχι γιατί αντιλήφθηκα ότι έχω καλή φωνή αλλά γιατί η μουσική ήταν για μένα ένας ιδανικός τρόπος να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου, να τον καταλάβω. Γι' αυτό και όλα αυτά τα χρόνια έχω περάσει από διάφορα μουσικά στάδια. Τα τραγούδια που λέω σήμερα δεν έχουν σχέση με αυτά που άκουγα παλαιότερα. Στην πορεία αντιλήφθηκα ότι τα τραγούδια που προτιμώ είναι εκείνα που διαθέτουν στίχους οι οποίοι με εκφράζουν.

Έχεις κάνει μουσικές σπουδές;

Όχι, είμαι αυτοδίδακτος. Τραγουδάω, παίζω κιθάρα, πιάνο και φυσαρμόνικα. Τα έμαθα όλα μόνος μου.

Πότε συνειδητοποίησες πως θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι;

Νομίζω πως πάντα το ήξερα. Για ένα χρονικό διάστημα όμως αναγκάστηκα, για προσωπικούς λόγους, να αφήσω για λίγο τη μουσική και να κάνω άλλες δουλειές. Έχω δουλέψει παντού, από βενζινάδικο μέχρι σεκιούριτι και οικοδομή. Όπου κι αν δούλευα όμως το μυαλό μου και η καρδιά μου βρίσκονταν στη μουσική. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα και μεγάλη εμπιστοσύνη στις μουσικές δυνάμεις μου. Ακόμη και σήμερα που κατάφερα να ξεχωρίσω μέσα από ένα τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό, δεν νιώθω σίγουρος για τις ικανότητές μου.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να εγκαταλείψεις τα μικρά μαγαζιά στα οποία δούλευες και να γίνεις μουσικός του δρόμου;

Δεν μου άρεσαν οι συνθήκες. Και τα χρήματα ήταν πολύ λίγα και οι αρχικές συμφωνίες δεν τηρούνταν. Αποφάσισα να βγω στον δρόμο όμως πιο πολύ για να μετρήσω τις δυνάμεις μου.

Πηγή: Έθνος Κυριακής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved