Η κριτική για Γρηγόρη και Μαυρίδη που δεν θα τους αρέσει! «Απερίγραπτη σάχλα»
Media

Η κριτική για Γρηγόρη και Μαυρίδη που δεν θα τους αρέσει! «Απερίγραπτη σάχλα»

Σίγουρα μια κριτική για τις εκπομπές τους, που δεν θα τους αρέσει καθόλου.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε ο Κοσμάς Βίδος στη στήλη του στην εφημερίδα «Το Βήμα» για την εκπομπή του Γιώργου Μαυρίδη «Στο δρόμο» αλλά και για την εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «My Way».

«Η ιδέα ενός ταξιδιού με ένα μεταχειρισμένο βαν δεν είναι καινούργια, είναι όμως πάντα ενδιαφέρουσα. Οι ταξιδιωτικές εκπομπές, τα road trips, αποτελούν είδος (επιμορφωτικής) ψυχαγωγίας που και παρακολουθείται ευχάριστα και έχει πολλά να δώσει στον τηλεθεατή. Αρκεί ο παρουσιαστής της εκπομπής να κάνει (και) ταξίδι και όχι (μόνο) χαβαλέ.

Παρακολουθώντας το «Στο δρόμο», με τον Γιώργο Μαυρίδη και τον Γιώργο Λέντζα, και συγκεκριμένα το επεισόδιο που είχε γυριστεί στη Μύκονο, κουράστηκα από τον ασταμάτητο χαβαλέ. Ξέρω τι είναι η Μύκονος, γνωρίζω τι προσφέρει στον επισκέπτη της και τι θέλουν να προβάλουν οι περισσότεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί, δεν περίμενα μια εκπομπή που θα με πήγαινε από μουσείο σε μουσείο ή θα μου μιλούσε για τις παραδόσεις του Αιγαίου.

Ομως η εικόνα μιας παρέας νέων ανθρώπων που κάνουν σεμινάρια για να γίνουν Greek καμάκια, εκτός από παρωχημένη - θα ξεκολλήσουμε ποτέ από την εποχή της βιντεοταινίας και του Στάθη Ψάλτη; - είναι και εξαιρετικά θλιβερή.

Αυτό ήταν το καλύτερο, το πιο έξυπνο και το πιο ευφάνταστο που είχαν να κάνουν; Να καμακώνουν τουρίστριες, να παίζουν τους παπαράτσι και να βουτάνε στις πισίνες των ξενοδοχείων και των μπαρ όπως οι 15χρονοι μαθητές στις πενθήμερες των σχολείων; Αυτό! Είχαν, επιπλέον, και τον μόνιμο καλεσμένο όλων των αλαλούμ εκπομπών που γυρίζονται στη Μύκονο, τον Γιάννη Γαλάτη να κάνει τα δικά του. Πολύ χαμηλού επιπέδου τηλεόραση!

Είναι βεβαίως η ίδια τηλεόραση που είχαν κάνει ο Μαυρίδης και ο Σάκης Τανιμανίδης όταν παρουσίαζαν το «World party», τότε που γύριζαν όλον τον κόσμο για να μην καταλάβουν (και για να μη μας μεταφέρουν) απολύτως τίποτε. Ομως, όταν διάβασα τις δηλώσεις του Μαυρίδη, με αφορμή τη συμμετοχή του παλιού φίλου και συνοδοιπόρου του, στο «Survivor», σκέφτηκα πως αυτή τη φορά μπορεί και να το είχε δει αλλιώς. «Ταξίδεψα όλον τον κόσμο τέσσερα χρόνια, για να γυρίσω πίσω και να παρουσιάσω ανθρώπους να μαλώνουν μεταξύ τους για τα λεφτά κι ένα πιάτο φαΐ;» είχε αναρωτηθεί κατακρίνοντας την απόφαση του Τανιμανίδη να παρουσιάσει το ριάλιτι. Και συνέχισε: «Δεν μπορώ να το κάνω. Είναι δουλειά, αλλά τα ιδανικά και την τιμή μου δεν τα ξεπουλώ, όσα λεφτά και να μου δώσουν. Με συμπάθησε ένα αρκετά μεγάλο κοινό. Αν συμπάθησε τον Γιώργο επειδή είναι ένας τύπος χύμα, θρασύς, συναισθηματικός, το να γίνω κάτι άλλο θα είναι σαν να τους κοροϊδεύω στα μούτρα».

Θεωρεί λοιπόν πως δεν μας κοροϊδεύει στα μούτρα όταν εξακολουθεί να σταδιοδρομεί κάνοντας αποκλειστικά χαβαλέ; Εγώ πάλι, παρότι δεν είμαι φίλος του «Survivor», βρίσκω την παρουσίαση που κάνει ο Τανιμανίδης πιο... δουλειά από τις βουτιές στην πισίνα και τα μαθήματα φλερτ παρά θίν' αλός. Αν και, μια και μιλάμε για χαβαλέ, τηλεοπτικός πρωταθλητής του σπορ αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με το «My way», όπου μαζί με τον Εκτορα Μποτρίνι περιπλανώνται στους δρόμους της Αθήνας. His way, ο δικός του τρόπος, είναι για άλλη μια φορά η απερίγραπτη σάχλα. Ετσι, σε μια πρόσφατη εκπομπή, όταν αναφέρθηκε το όνομα της βασίλισσας Χατσεψούτ άρχισε να ρωτάει αν ήταν αλλεργική και έκανε ψουτ. Αστείο βγαλμένο από τον καταψύκτη του Μποτρίνι! Και όμως, τέτοια αστεία χτίζουν και συντηρούν καριέρες», γράφει ο ίδιος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved