Μαρία Σαράφογλου: «Σε λίγες ηµέρες κλείνω έναν χρόνο στον ΑΝΤ1 και έχω µόνο καλές αναµνήσεις»
Media

Μαρία Σαράφογλου: «Σε λίγες ηµέρες κλείνω έναν χρόνο στον ΑΝΤ1 και έχω µόνο καλές αναµνήσεις»

Για τον ένα χρόνο συνεργασίας της με τον ΑΝΤ1 αλλά και για το πώς καταφέρνει να επιβιώσει στον ανδροκρατούμενο χώρο όπου εργάζεται, μιλάει η Μαρία Σαράφογλου

Η συνεργασία σας µε τον ΑΝΤ1 είναι όπως τη φανταζόσασταν;

Είναι καλύτερη απ’ ό,τι τη φανταζόµουν. Σε λίγες ηµέρες κλείνω έναν χρόνο στο κανάλι και έχω µόνο καλές αναµνήσεις. Την άψογη συνεργασία µου µε τους συναδέλφους στις ειδήσεις και την απροσδόκητη στήριξη του σταθµού και των συνεργατών του. Στον ΑΝΤ1 υπάρχει ένα οµαδικό και οικογενειακό κλίµα που δύσκολα το βρίσκεις σε άλλα κανάλια.

Πού στοχεύουν τα δελτία του ΑΝΤ1 και σε τι διαφορετικό πρεσβεύουν από τα υπόλοιπα;

Στοχεύουν στην αυθεντική ενηµέρωση. Προτεραιότητα έχει η είδηση και η µετάδοσή της µε αντικειµενικό τρόπο. Οι πολιτικές και οι διεθνείς εξελίξεις είναι σαφώς στο επίκεντρο, χωρίς να χάνονται, όµως, η κοινωνική διάσταση και η ευαισθησία. Στόχος είναι όλα αυτά να δοθούν µέσα από µια πιο νεανική µατιά.

Πόσο εύκολο είναι για µία γυναίκα να επιβιώσει στον χώρο;

Το δελτίο ειδήσεων είναι βαρύ, ανεξαρτήτως φύλου. Σίγουρα σε έναν ανδροκρατούµενο χώρο η γυναίκα αντιµετωπίζει µεγαλύτερες και περισσότερες δυσκολίες στην ανέλιξή της. Απαιτείται µεγαλύτερη προσπάθεια και οι ανισότητες παραµένουν ακόµα και όταν καταφέρει να εδραιωθεί. Στη Βρετανία πρόσφατα έγινε µεγάλος ντόρος, όταν αποκαλύφθηκε η χαοτική διαφορά στους µισθούς των ανδρών παρουσιαστών του BBC σε σύγκριση µε εκείνους των γυναικών. Από τη φύση της, όµως, η γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλούς και σύνθετους ρόλους, ειδικά εάν αποφασίσει να κάνει οικογένεια και να συνεχίσει παράλληλα να δουλεύει.

Ποια είναι τα προσόντα µιας καλής ανκοργούµαν;

Να ακούει προσεκτικά τον συνοµιλητή της. Είναι το πιο σηµαντικό απ’ όλα. Χρειάζεται φυσικά προετοιµασία και γνώση των θεµάτων, καλά αντανακλαστικά στον αέρα και «επαφή» µε το κοινό. Η εικόνα έχει σίγουρα δύναµη, αλλά δεν είναι το παν. Ο καλός παρουσιαστής επικοινωνεί την είδηση στον τηλεθεατή, δεν τη µεταφέρει απλώς, ούτε τη διδάσκει.

Σας επηρεάζουν τα νούµερα τηλεθέασης;

Οι δηµοσιογράφοι τα παρακολουθούµε καθηµερινά και συνήθως µας επηρεάζουν. Πιστεύω, όµως, ότι δεν κρίνουν πάντα δίκαια τη δουλειά µας και σίγουρα δεν πρέπει να αποτελούν οδηγό αξιολόγησης της πορείας µας.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved