Χρήστος Φερεντίνος: «Δεν µπορείς να ζεις µόνο µε µαύρα συναισθήµατα, γιατί αυτό δεν οδηγεί πουθενά»
Media

Χρήστος Φερεντίνος: «Δεν µπορείς να ζεις µόνο µε µαύρα συναισθήµατα, γιατί αυτό δεν οδηγεί πουθενά»

Ο Χρήστος Φερεντίνος δεν κρύβει την ανησυχία του για την κατάσταση στην Ελλάδα ενώ γυρνάει τον χρόνο πίσω στις εποχές της... φούσκας και της ευμάρειας!

Η κατάσταση στην Ελλάδα σάς ανησυχεί;

Όσο θυµάµαι τον εαυτό µου, η κατάσταση στην Ελλάδα πάντα µε ανησυχούσε. Πάντα ήταν ανησυχητική, εκτός από την περίοδο της ευµάρειας µετά τους Ολυµπιακούς Αγώνες του 2004, µε τα χρυσά µετάλλια, µε δηλώσεις της Μέρκελ ότι «η ανάπτυξη της Ελλάδας τρέχει µε γοργούς ρυθµούς και µακάρι να έχουµε κάτι αντίστοιχο», µε τα φοβερά πούρα, τα δάνεια να «τρέχουν», µε τα εξοχικά, µε τις µεζονέτες, µε την αίσθηση ότι είµαστε παντοδύναµοι… Εκτός από εκείνη την περίοδο της τεράστιας φούσκας, µια ζωή υπήρχε ανησυχία, µια ζωή υπήρχε άγχος. Εγώ, ως δηµοσιογράφος και ρεπόρτερ, από το 1990 είχα πάντα ανησυχία. Ετσι έχω και τώρα. Απλώς, δεν µπορείς να ζεις µόνο µε ανησυχία και µε µαύρα συναισθήµατα, γιατί αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Σίγουρα η κατάσταση δεν έχει ξεµπλέξει, αλλά το αισιόδοξο είναι ότι ήταν πάντα µπλεγµένη (σ.σ.: γελάει).

Εκείνα τα χρόνια της φούσκας, εσείς αγγίξατε κάποια στιγµή τα όρια;

Εννοείται. Αυτό που ονειρευόµαστε πολλές φορές όλοι είναι εκείνη η περίοδος… Να είχαµε τη σύνεση, τη µαγκιά, την εξυπνάδα, την πρόβλεψη να κάτσουµε στα αυγά µας και να µην παρασυρθούµε. Μέσα σε αυτή την ιστορία είµαι κι εγώ. Πάντα ακολουθώ το κύµα. Μου αρέσει το σερφ πάνω στο κύµα, που αρχικά το απολαµβάνεις και µετά την πληρώνεις, ενώ άλλοι µέσα στο κύµα την παλεύουν.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved