Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Υπάρχει, νομίζω ποίηση για κάθε στιγμή»
Media

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Υπάρχει, νομίζω ποίηση για κάθε στιγμή»

Για την ταινία «Φτηνά τσιγάρα», μια από μία από τις καλύτερες σύγχρονες ελληνικές ταινίες, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

«Μόνο θετικά έχω να πω. Είμαι κι εγώ φαν. Είναι από τις αγαπημένες μου δουλειές τα «Φτηνά τσιγάρα», Την ξεχωρίζω και τη νοσταλγώ όσο λίγα πράγματα. Είχαμε περάσει πάρα πολύ ωραία στα γυρίσματα και όχι μόνο με την έννοια του «περάσαμε ωραία, γελάσαμε», ήταν μια ολοκληρωμένη δουλειά. Και από την πλευρά του, ο Ρένος είχε μια πολύ ολοκληρωμένη άποψη για την ταινία. Ταυτόχρονα, ήταν μια άλλη εποχή και νομίζω ότι και γι' αυτό αρέσει στους νέους ανθρώπους. Δείχνει λίγο μια Αθήνα που, παρότι δεν ήταν πολύ καιρό πριν, είναι κάπως σαν να μην υπάρχει πια. Οι ηθοποιοί που παίζουν είναι όλοι εξαιρετικοί και τους αναπολώ έναν έναν. Χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια τα «Φτηνά τσιγάρα» αναβιώνουν. Ισως όταν παίχτηκε να μην την κατάλαβαν. Νομίζω τώρα την καταλαβαίνουν. Είχε και ένα χιούμορ περίεργο. Παράξενο. Για μένα οι σκηνές με τον Κώστα Τσάκωνα και τον Αλκή Παναγιωτίδη είναι σταθμός. Πραγματικά χαίρομαι που περνάει καλές στιγμές η ταινία»

Τα «Φτηνά τσιγάρα» είναι αρκετά ποιητικά. Της αρέσει η ποίηση;

«Ξεκίνησα να διαβάζω ποίηση στο Λύκειο και για κάποια χρόνια μου άρεσε πιο πολύ από την πεζογραφία. Οι αγαπημένοι μου ποιητές τότε, θυμάμαι, ήταν αυτοί που άρχιζαν από «Κ». Καβάφης, Καρυωτάκης, Καββαδίας. Φυσικά, μετά εμπλουτίστηκαν. Η Κική Δημουλά, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, ο Εγγονόπουλος, ο Βάρναλης, ο Σεφέρης, ο Ελύτης. Ποιον να ξεχωρίσεις και ποιον να βγάλεις απ’ έξω; Υπάρχει, νομίζω, ποίηση για κάθε στιγμή», λέει η ηθοποιός στο Tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved