Δημήτρης Αρβανίτης: «Όλα άρχισαν από ένα βιβλίο που μου έκανε δώρο μια φίλη μου»
Media

Δημήτρης Αρβανίτης: «Όλα άρχισαν από ένα βιβλίο που μου έκανε δώρο μια φίλη μου»

Ο Δημήτρης Αρβανίτης αποκάλυψε ότι έγραψε μυθιστόρημα, το οποίο θέλει να κάνει ταινία. 

Ήδη ετοιμάζει μια νέα δραματική σειρά, η οποία εστιάζει στο πώς ο άνθρωπος οδηγείται στο έγκλημα μέσα από τον έρωτα.

«Όλα άρχισαν από ένα βιβλίο που μου έκανε δώρο μια φίλη μου. Εκεί συνειδητοποίησα ότι ουσιαστικά μέσα στα χρόνια ο άνθρωπος δεν έχει κάνει μεγάλα βήματα εξέλιξης πάνω στο θέμα των συναισθημάτων. Το σενάριο γράφεται ήδη και βρίσκομαι σε συζητήσεις με πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς όσον αφορά την προβολή του» είπε στην «Espresso» ο σκηνοθέτης και συνέχισε: «Τη στιγμή που οι τηλεοπτικοί παραγωγοί εργαζόμαστε σε ένα χάος, μέσα σε μια οπτικοακουστική βιομηχανία διαλυμένη, που αναπαράγει σκουπίδια και δημιουργεί τηλεθεατές της κλειδαρότρυπας, οι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη μυθοπλασία. Προσπάθησα για τρεις ώρες να δω ένα reality επιβίωσης και ήταν αδιανόητο το κουτσομπολιό. Είναι ανησυχητικό το φαινόμενο να δημιουργείς τηλεθεατές με ενέσεις ηδονοβλεψίας. Και δεν βλέπω να υπάρχει και το... εμβόλιο που θα τους προστατεύσει».

Ο Δημήτρης Αρβανίτης έχει και νέα σχέδια που αφορούν την τηλεόραση, αλλά... μακριά απ’ αυτή. «Για τους νέους ηθοποιούς αποφάσισα να κάνω κάποια συστηματικά σεμινάρια έξι συνεχή Σάββατα πάνω στην τέχνη της τηλεόρασης. Όποιος ενδιαφέρεται, ας μπει στη σελίδα μου dport-productions.gr» λέει. Παράλληλα, ο σκηνοθέτης των επιτυχιών «Κλεμμένα όνειρα» και «Δικαίωση» έχει κάθε λόγο να χαμογελά, καθώς το 2018, εκτός από τη νέα σειρά που ετοιμάζει, θα κυκλοφορήσει από γνωστό εκδοτικό οίκο το δεύτερο βιβλίο του, με τίτλο «Βίοι παράλληλοι», το οποίο ελπίζει κάποιος άλλος σκηνοθέτης να το κάνει ταινία για τον κινηματογράφο.

«Το μυθιστόρημά μου, το οποίο ολοκλήρωσα χθες, αφορά την αυτοκτονία. Πώς την πλησιάζει ένας αστός άνδρας στην Αθήνα και πώς μια κοπέλα από τη Συρία, της οποίας η αυτοκτονία επιβάλλεται από την εξουσία. Οι δυο τους θα συναντηθούν στην Ικαρία. Βίοι παράλληλοι αλλά με άλλη κουλτούρα, πολιτισμό, με άλλη θρησκεία. Η ιστορία εξελίσσεται στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Τουρκία. Αυτήν τη στιγμή τρέχω μια χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ για τις διαδραστικές παραστάσεις σε βιομηχανικούς χώρους που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρόκειται για δύο πρότζεκτ που θα γίνουν στην Αθήνα. Το ένα αφορά τους εφήβους και την ανακύκλωση μέσα από την ιστορία ενός αυτοκινήτου 2CW. Η δεύτερη παράσταση αφορά πιο μεγάλους θεατές και μιλά για τον επιστήμονα και την αρετή. Ολοι οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν θύματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και πειραματόζωα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved