ΕΡΤ: Μετά από χρόνια κάνει… ρεβεγιόν!
Media

ΕΡΤ: Μετά από χρόνια κάνει… ρεβεγιόν!

Η Δημόσια Τηλεόραση παίρνει τη... ρεβάνς από τα ιδιωτικά κανάλια και δημιουργεί ύστερα από πολλά χρόνια ένα σπέσιαλ εορταστικό πρόγραμμα για την Πρωτοχρονιά, το οποίο γυρίστηκε στα στούντιο της πριν από λίγες μέρες, με εντυπωσιακά σκηνικά και λαμπερούς καλεσμένους!

Σήμερα λοιπόν, παραμονή Πρωτοχρονιάς η ΕΡΤ1 (22.00) μας καλεί στο εορταστικό πρόγραμμα «2018 ευχές γεμάτες αναμνήσεις». Πρόκειται για ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι, το οποίο ξεκινά από τις αρχές του περασμένου αιώνα, φτάνει μέχρι τις μέρες μας και εξελίσσεται σ' ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι. Η Ελλάδα του χθες και η Ελλάδα του σήμερα! Η παλιά Αθήνα, η λατρεμένη Σμύρνη, το όνειρο της Αμερικής, η πληγή της ξενιτιάς και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Οι καντάδες, η Πλάκα, τα Επτάνησα, το παραδοσιακό μας τραγούδι -της στεριάς και της θάλασσας-, το ρεμπέτικο, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, οι μεγάλες πόλεις, τα όμορφα χωριά... Το ελαφρό τραγούδι, το λαϊκό που γίνεται αστικό, ο Μάνος, ο Μίκης και οι συνεχιστές τους. Τα εμβληματικά τραγούδια, τα οποία καθόρισαν και διαμόρφωσαν τον πολιτισμό μας, τραγούδια που ενώνουν όλους τους Ελληνες και στοιχειοθετούν τη συλλογική μνήμη μας.
Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Πάνου Βλάχου συμπράττει με τη Λαϊκή Ορχήστρα Εμμετρον του Μανώλη Γεωργοστάθη, ενώ καταξιωμένοι τραγουδιστές ερμηνεύουν επιλεγμένα τραγούδια. Στην παρέα συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι: Γεράσι¬μος Ανδρεάτος,Ρίτα Αντωνοπούλου, Φωτεινή Δάρρα,Στέλιος Διονυσίου, Βαγγέλης Δούβαλης, Αγνή Καλουμένου, Θοδωρής Καζάκος, Παναγιώτης Λάλεζας, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Σοφία Παπάζογλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Σπύρος Πάτρας, Ασπασία Στρατηγού, Ειρήνη Τουμπάκη, Μπάμπης Τσέρτος, Ιωάννα Φόρτή', Δάκης Χαλκιάς και Μπέτυ Χαρλαύτη. Επίσης, θα συ μμετάσχει η χορωδία της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης υπό τη διδασκαλία - διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού . Τέλος, θα χορέψουν, θα τραγου¬δήσουν και θα μας κεράσουν τοπικά καλούδια ο Λαογραφικός Ομιλος «Κουρήτες» με τον ιδρυτή-χοροδιδάσκαλο Μανώλη Παττακό από την Κρήτη και μέλη του Συνδέσμου Πο¬ντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Πανποντιάκής Ομοσπονδίας με τον λυράρη Ηλία Υφαντίδη. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν η Αντριάνα Παρασκευοπούλου και ο Πάνος Χρυσοστόμου.
Την ίδια μέρα, η ΕΡΤ2 θα συνδεθεί στις 23.00 ζωντανά με τις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων στο Θησείο. Ο Χρήστος Φερεντίνος μαζί με τον κόσμο που θα βρεθεί από νωρίς στον πεζόδρομο θα καλωσορίσει το 2018. Στη σκηνή θα ανέβουν, μεταξύ άλλων, η Μαρίζα Ρίζου και ο Πάνος Μουζουράκης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved