Το συγκινητικό μήνυμα της Κάκιας Ιγερινού στη Δέσποινα Μπεμπεδέλη για το τέλος εποχής του Mega
Media

Το συγκινητικό μήνυμα της Κάκιας Ιγερινού στη Δέσποινα Μπεμπεδέλη για το τέλος εποχής του Mega

Η Κάκια Ιγερινού έγραψε όπως την χαρακτήρισε η ίδια μία ανοιχτή επιστολή στη Δέσποινα Μπεμπεδέλη με αφορμή το τέλος εποχής του Mega. 

Πόσταρε μια φωτογραφία της ηθοποιού με τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο όταν και οι τρεις τους συνεργαζόντουσαν στην πετυχημένη σειρά του mega «Περί ανέμων και υδάτων». Η σεναριογράφος και ηθοποιός έγραψε:

«Ανοιχτή Επιστολή στην Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Αγαπημένη μου Δέσποινα.

Σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018,κάνεις την Γενική Δοκιμή στο Θέατρο Σατιρικόν στη Λευκωσία,με την Ηλέκτρα την Γ'.

Φορτισμένη έντονα βλέπω-σαν σε τρέϊλερ-τα χρόνια που περάσαμε,τα χρόνια που περνούμε τώρα.Μαζί.

Μνήμες και Σήμερα.

Και να,δες,πάντα τις συνεργασίες μας τις σφράγιζαν συγκυρίες.

Σας βλέπω στην φωτογραφία με τον Θανάση μας στο Περί Ανέμων και Υδάτων και θυμάμαι:Μιλούσα τότε στη σειρά-ακολουθώντας την καθημερινότητα στον τόπο μας και τάχα ανάλαφρα-για ζητήματα που ταυτόχρονα ήταν και το τοπίο της τότε πολιτικής ζωής.

Εθνική φαγωμάρα σταθερά(Κουρέας-Μπάμπης στα χέρια για τα πολιτικά),φούσκα στο Χρηματιστήριο,που έστελνε τον κακομοίρη τον καφετζή να κρυφτεί σε καταφύγιο μην τόνε βρούνε Τράπεζες κι Εφορία και βγάλουν στο σφυρί τον ταπεινό καφενέ του .

Αύριο στα 2018,ανεβαίνεις ηγεμονικά στη σκηνή σου και ξαναμιλάς Ηλέκτρα Τρίτη πια,σαν για σήμερα,σαν για πάντα!

Κρύβεις "στο καταφύγιον της Επαύλεώς"σου τον κυνηγημένο μετανάστη που ζητά άσυλο!Του δίνεις άσυλο.Δεν τον πετάς με δικαιολογίες στους κυνηγούς του.Τα βάζεις με την απληστία εκείνων που αγαπούν την Καρέκλα,το χρήμα,την καλοπέραση και θέλουν να βγάλουν στο σφυρί το Σπίτι που γεννήθηκες,τις μνήμες,τα αγαπημένα σου φαντάσματα γιατί...<είναι πολλά τα λεφτά Άρη>πούλεγε κι ο Φώσκολος.

Τί είναι άραγε σπίτι;Το Σπίτι μας που σαν ΄Ελληνες βάζουμε πάνω απ'όλα γιατί περνάμε κάθε τόσο πολλά και το κεραμίδι πάνω απ'το κεφάλι μας είναι το δικό μας καταφύγιο στο γύρισμα της Ιστορίας;Λεν τώρα στην Κρίση:<Μα οι Γερμανοί ποτέ δεν επενδύουν σε ακίνητα>.Γιατί να το κάνουν;

΄Οταν οι πρόγονοί τους-όχι όλοι να τα λέμε αυτά-εκτελώντας εντολές του Ράιχ καίγαν χωριά ολόκληρα στην Ελλαδίτσα,γιατί να επενδύσουν σε ακίνητο; Ανά πάσα στιγμή,στήνουν έναν Χίτλερ,έναν Σόιμπλε,ένα ΔΝΤ,πολλά Memorandum-τα ονόματα δεν έχουν σημασία-οι ρόλοι τους ίδιοι είναι,μακιγιαρισμένοι διαφορετικά για κάθε Θεατρική Σεζόν.Κι η ισχυρότερη Τράπεζά τους δεν κινδυνεύει προστατεύοντας ούτω πως το αποταμιευμένο χρήμα των πολιτών της.Μα βάζοντας χέρι-πόδι στο χρήμα των άλλων.΄Ετσι το σπίτι σου Ηλέκτρα, το σπίτι του καθενός μας,θα βγει στο σφυρί.

Και πώς και πώς; Με την τεχνολογία.Ηλεκτρονικά Με συνοπτικές διαδικασίες.Για το καλό μας.Που γι αυτό το καλό τρέχουν αγώνα δρόμου όχι μόνο όμιλοι ξένων συμφερόντων,μα και αδιάφοροι ντόποιοι πολιτικοί.

Καταργείται το δικαιώμα της Απεργίας. Εσύ το λές<τσιμουδιά>. Τσιμουδιά μη βγάλεις,λες Ηλέκτρα,περίμενε ν'αποφασίσει η δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη!Σήμερα-τώρα...μοιάζει ανέκδοτο.

Η Εξουσία! Αυτή αποφασίζει.Η Εξουσία.Που σαν ύπουλη γκόμενα καταπίνει ακόμη και τέως επαναστάτες.Βλέπε Κλυταιμνήστρα.

Σκοτώνει τον Αγαμέμνονα τάχα γιατι της έσφαξε την Ιφιγένεια μα στην πραγματικότητα για να κρατήσει το βασίλειό της στα χέρια της έχοντας εξορίσει τον γιό της τον Ορέστη,έχοντας κάμει δούλα την αναρχική της κόρη που δεν ξεχνά.Την Ηλέκτρα.

Δέσποινά μου τούτη την ώρα ο τόπος μας κινδυνεύει να χάσει τη μνήμη του.Πάμε παρακάτω γρήγορα λεν όλοι.Κι οι διαχρονικές Αξίες κι οι Θυσίεςμας;Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έδωσε αίμα σε αγώνες για την ελευθερία.Και η Κύπρος είναι.Και το Σύμπαν που δεν ορίζει τ'άδικο,είναι.

Η Χώρας της Ηλέκτρας είναι.

΄Οταν ο φυγάς φτάνει νύχτα σε σένα τον ρωτάς"Τρομοκράτης;"κι απαντάει "Επαναστάτης".

Αύριο που θα κάνεις τούτη την ερώτηση στο ιερό σανίδι της Σκηνής σου, στους δρόμους θα ‘χουν βγει διαδηλωτές για να ζητούν ξανά:Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία. Το σπίτι τους που είναι η Πατρίδα μας-όχι εκπτωμένη-όχι ντροπιασμένη-μα κείνη που γέννησε κάποτε επαναστάτες-ήρωες. Δεν της πρέπει η απαξίωση.

Από κανέναν. Από κανέναν.

Μακεδονικό,Ασυλία,Πλειστηριασμοί,Ανεργία άνευ δικαιώματος Απεργίας,είναι κάποια από κείνα που βλέπεις να σέρνονται στον κήπο σου Ηλέκτρα,απειλητικά παράσιτα,ζώνοντας θριλλερικά την κρύπτη σου.Θα την μεταβάλλουν σε πύργο κοιμωμένης για εκατό χρόνια και βάλε; -όπως λέει το παραμύθι;΄Ισως.΄Ισως τούτη φορά να το πετύχουν.

Πρέπει να κλείσω πια αυτό το γράμμα Δέσποινα μου καθώς διαβάζεις ακόμη τις λεπτομέρειες της τελευταία στιγμής..

Α μην ξεχάσω. Μέγκα δεν υπάρχει πια. Χαμογελώ.

Ως κι εκεί διχαστικά αντιδρούμε. Καλά να πάθει-λεν οι μισοί. Στημένες ειδήσεις ύπαλληλοι σούζα στ'αφεντικά μετόχους-καλά να πάθουν. Λες και υπάρχουν υπάλληλοι σε οποιαδήποτε υπηρεσία που δεν είναι σούζα στ'αφεντικό,είτε αυτό λέγεται μέτοχος, ολιγάρχης ,Πολυεθνική, Τράπεζα, Δημόσιο! Τελικά ο τίτλος Περί Ανέμων και Υδάτων που αναγκάστηκα να φανταστώ τότε-θυμάσαι συ την ιστορία με λεπτομέρειες και τα γιατί, ήταν προφητικός.

Ήρθαν ξανά στην Ελλάδα, άνεμοι και ύδατα. Μα έφτασε και κείνο το σύννεφο του Σεφέρη-του ποιητή που δεν τον άφηναν τ'αηδόνια να κοιμηθεί στις Πλάτρες-και σήκωσε το φάσμα, όχι της Ωραίας Ελένης, μα μιας Ηλέκτρας που την τρίτη φορά ντύθηκε θεατρίνα.

Για να μπορεί να μιλά σατιρίζοντας στο Σατιρικόν με άλλοθι.

Καλή επιτυχία Δέσποινά μου. Ταπεινά σε ευχαριστώ που είσαι πλάι μου. Κάκια Ιγερινού».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved