Δημήτρης Οικονόμου: «Η τηλεόραση δεν είναι φιλολογική σχολή, είναι καθαρά ψυχαγωγικό µέσο»
Media

Δημήτρης Οικονόμου: «Η τηλεόραση δεν είναι φιλολογική σχολή, είναι καθαρά ψυχαγωγικό µέσο»

Ο Δημήτρης Οικονόμου που παρακολουθούμε κάθε πρωί από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ μιλάει για τον ανταγωνισμό αλλά και την ψυχαγωγική διάσταση της τηλεόρασης. 

∆ιατηρείτε και φέτος lifestyle ενότητα στην εκποµπή σας, λόγω του «Survivor»…

Φυσικά. Οταν έχεις ένα µεγάλο γεγονός, αρχίζεις και κόβεις φέτες από αυτό και το βλέπεις πιο αναλυτικά σε διάφορες εκποµπές. Ετσι κι εµείς παίρνουµε ένα κοµµάτι, νοµίζω το µικρότερο, γιατί είναι και η φύση της εκποµπής τέτοια που δεν µας αναλογεί µεγαλύτερο. ∆εν γίνεται να µην αναφερθείς σε ένα γεγονός µε το οποίο ασχολείται ολόκληρη η Ελλάδα.

Ως τηλεθεατή σας ενδιαφέρει;

Επαγγελµατικά τα βλέπω όλα, γιατί όλα είναι στο πλαίσιο της δουλειάς µας. Η τηλεόραση δεν είναι ούτε πανεπιστήµιο ούτε λέσχη ποίησης ούτε φιλολογική σχολή, είναι καθαρά ψυχαγωγικό µέσο. Ολα αυτά χωράνε στην τηλεόραση και αυτό είναι και η απάντηση σε όσους λένε «γιατί έκανε ριάλιτι ο ΣΚΑΪ;».

Η τηλεόραση είναι µόνο ψυχαγωγία;

Η τηλεόραση είναι κυρίως ψυχαγωγικό µέσο, καθώς το µεγαλύτερο µέρος του προγράµµατός της είναι ψυχαγωγικό.

Μπορεί να υπάρξει ψυχαγωγική στροφή και στην πρωινή ζώνη;

Οχι. Τα κορίτσια «απέναντι» παίρνουν το κοµµάτι που τους αναλογεί. Καλά κάνουν και διευρύνονται. Εµένα δεν µε απασχολεί αυτό… Αν και µε ενδιαφέρει ο ανταγωνισµός και είµαι ανταγωνιστικός. ∆εν θα ήθελα να είµαι κάπου µόνος µου, χωρίς αντίπαλο. Στο παρελθόν υπήρχαµε πέντε-έξι ενηµερωτικές πρωινές εκποµπές, που µαλώναµε µεταξύ µας. Τώρα µείναµε εµείς και ο Γιώργος Παπαδάκης.

Σας λείπει αυτή η εποχή;

Ναι, µου έχει λείψει. Τότε ήταν µια καλή εποχή κοινωνικά. Οχι µόνο για τους δηµοσιογράφους, αλλά και για τους περισσότερους. Υπ’ αυτή την έννοια µου έχει λείψει. ∆εν αναφέροµαι στα αρρωστηµένα πράγµατα. Να τσακωνόµαστε και να πετάµε ο ένας τα καλώδια του άλλου. Αυτές ήταν ανοησίες που κάναµε κάποτε, καθώς ήµασταν πιο νέοι. Η βάση µου είναι ο ανταγωνισµός. Επιθυµώ να έχω ανταγωνιστικά προϊόντα απέναντί µου.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved