Τουμασάτου-Κόκλας: Η ΕΡΤ, τα σίριαλ και οι αλλαγές στην tv
Media

Τουμασάτου-Κόκλας: Η ΕΡΤ, τα σίριαλ και οι αλλαγές στην tv

Η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Κώστας Κόκλας πρωταγωνιστούν στο «Κάτι χωρισμένα παλικάρια». 

Σε πρόσφατη συνέντευξή τους η Μαριάννα και ο Κώστας μίλησαν για το πόσο έχει αλλάξει η τηλεόραση στο πέρασμα του χρόνου αλλά και για το αν πιστεύουν ότι η τηλεόραση θα μπορέσει να ζήσει και πάλι τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.

Πόσο έχει αλλάξει η τηλεόραση στο πέρασμα του χρόνου;

Μ.Τ.: «Είμαι στην τηλεόραση από το 1992. Με έναν μαγικό τρόπο έχει αλλάξει και δεν έχει αλλάξει καθόλου. Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό που όλα αλλάζουν και όλα μένουν ίδια, όπως επίσης λέει ένα άλλο τραγούδι. Νομίζω ότι ο πυρήνας της είναι ο ίδιος, ο τρόπος που γίνονται τα πράγματα είναι αυτός που έχει αλλάξει. Για παράδειγμα, όταν πρωτοξεκίνησα, κάναμε ένα επεισόδιο σε δέκα ημέρες. Τώρα κάνουμε δέκα επεισόδια σε μία ημέρα. Τουλάχιστον εμείς που ξεκινήσαμε τότε - σαν τους γέρους μιλάω, αλλά τι να κάνω, έτσι είναι - έχουμε μάθει έναν τρόπο και είναι δύσκολο να αλλάξει ο λύκος περπατησιά. Απλά ανακαλύπτουμε νέα μέσα τεχνικά».


Κ.Κ.: «Εχει τελειώσει η τηλεόραση όπως την ξέραμε. Κάποτε γίνονταν 30 σίριαλ, τώρα δύο-τρία. Μιλάω για το prime time, όπου παραδοσιακά υπήρχαν σίριαλ και θα υπάρχουν, γιατί είναι πολύ σημαντικό πράγμα η μυθοπλασία. Κανάλι που δεν έχει ζώνη μυθοπλασίας δεν πρόκειται ποτέ να κάνει κοινό. Βλέπουμε ότι το Mega είναι κλειστό για δύο χρόνια και παρ' όλα αυτά κρατάει το κοινό του λόγω της μυθοπλασίας. Δυστυχώς τα κανάλια περνούν μεγάλη κρίση, έμεινε μόνο ο ΑΝΤ1 με αυτή τη δυναμική, προσπαθεί και ο Alpha, αν συνεχίσει έτσι, νομίζω ότι σύντομα θα περάσει στη συνείδηση του κοινού. Η γενιά η δική μου είχε την ατυχία να μην έχει πρόσβαση στην ΕΡΤ και εκείνη να μην κάνει καμία δουλειά μυθοπλασίας. Κρίμα, ένα κρατικό κανάλι να μην κάνει μια μεταφορά βιβλίου. Υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί που περνούν δύσκολα και βλέπεις ότι η ΕΡΤ αντί να κάνει ένα σίριαλ προτιμά ακόμα μία πολιτική εκπομπή».

Πιστεύετε ότι κάποια στιγμή η τηλεόραση θα μπορέσει να ξαναζήσει στιγμές του παρελθόντος;
Μ.Τ.: «Τα σίριαλ που κάνουμε είναι περασμένα από το φίλτρο ελλήνων σεναριογράφων, αλλά το concept είναι από το εξωτερικό. Σύντομα πιστεύω ότι δεν θα το χρειαζόμαστε ούτε αυτό. Οι έλληνες σεναριογράφοι έχουν δείξει ότι είναι ικανοί και άξιοι να κάνουν πολύ δυνατά πράγματα. Και το δικό μας σίριαλ είναι χιλιανής παραγωγής, αλλά το έχει πάρει η Βίκυ Αλεξοπούλου και το έχει κάνει ελληνικό. Νομίζω ότι θα ξαναζήσει τις παλιές στιγμές» δήλωσαν στο Βήμα.


Κ.Κ.: «Πρέπει να αλλάξει και εμάς η νοοτροπία μας σαν κοινό. Θα είναι πολύ λιγότερα τα σίριαλ σε σχέση με παλαιότερα. Μακάρι του χρόνου να έχουμε άλλο ένα κανάλι με μυθοπλασία στην ελληνική τηλεόραση».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved