Riskykidd: «Αντιμετώπισα δυσκολίες εξαιτίας του ρατσισμού»
Eurovision

Riskykidd: «Αντιμετώπισα δυσκολίες εξαιτίας του ρατσισμού»

Για την επιλογή του να μείνει στην Ελλάδα αλλά για τον ρατσισμό που βίωσε στο σχολείο, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Riskykidd.


Στις μέρες μας οι περισσότεροι νέοι αναζητούν τρόπους να φύγουν από την Ελλάδα κι εσείς, ενώ είστε από το Λονδίνο, επιλέξατε να εγκατασταθείτε εδώ. Γιατί; «Από τα δεκατρία μου ταξίδευα για να δω πού θα εγκατασταθώ. Οι γονείς μου ανησυχούσαν συνέχεια ότι θα έχανα τη σχολική χρονιά. Σε όποια χώρα πήγαινα, γραφόμουν σχολείο. Στην Ελλάδα ήρθα γιατί εδώ μένει ο μπαμπάς μου και, στην ηλικία που ήμουν, ήθελα ένα πατρικό πρότυπο. Αμέσως, κατάλαβα ότι μου αρέσει η χώρα και ο κόσμος της. Αν και πίστευα ότι θα παρακολουθήσω αγγλικό σχολείο, τελικά πήγα σε ελληνικό. Γράφτηκα στο λύκειο χωρίς να ξέρω καθόλου τη γλώσσα, αλλά δεν έμεινα σε καμία τάξη»
Τα παιδιά σας κοιτούσαν καχύποπτα; «Ναι, αλλά δεν με ένοιαζε. Ήξερα τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Βρήκα γρήγορα παρέες μέσα από το μπάσκετ και τη μουσική»
Είναι οι Έλληνες ρατσιστές; «Η αλήθεια είναι ότι μια δυσκολία την αντιμετώπισα. Για παράδειγμα, χώρισα με πολλές κοπέλες εξαιτίας των γονιών τους»
Δεν σας δέχονταν;
«Είμαι μισός Τζαμαϊκανός και μάλλον τους ενοχλούσε το χρώμα μου. Θεωρούσαν ότι δεν είμαι από καλή οικογένεια»
Σας στενοχωρούσε αυτό; «Τότε έλεγα ας κάνουν ό,τι θέλουν. Εγώ προχωρώ τη ζωή μου. Τώρα που είμαι πιο μεγάλος αφήνω τους άλλους να με γνωρίσουν. Δεν είναι το χρώμα και η καταγωγή στοιχεία που θα έπρεπε να κρίνουν έναν άνθρωπο. Δεν στεναχωριέμαι πλέον», λέει στο περιοδικό Εγώ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved