Οι επώνυμοι που έχουν ζήσει την κατανυκτική ατμόσφαιρα του Αγίου Όρους
Fun Lists

Οι επώνυμοι που έχουν ζήσει την κατανυκτική ατμόσφαιρα του Αγίου Όρους

Πολλοί είναι οι επώνυμοι που επιλέγουν να ζήσουν στο Άγιο Όρος στιγμές κατάνυξης, ειδικά τις ημέρες του Πάσχα. 

Ο
Θανάσης Ευθυμιάδης για παράδειγμα έχει ζήσει το θαύμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Άγιο Όρος όπως παραδέχτηκε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Πιστεύω στην Παναγία, μου άλλαξε τη ζωή. Όταν πήγα στο Άγιο Όρος, έγινε ένα θαύμα μέσα μου, εσωτερικό» είχε πει. Μία μοναδική εμπειρία όμως είχε και ο Νίκος Αναδιώτης όταν επισκέφτηκε το «περιβόλι της Παναγίας». Ο ίδιος είχε πει: «Η περιέργεια και η αναζήτηση με έφερε στο Άγιο Όρος. Ήθελα να αλλάξω τρόπο ζωής. Μέσα από αυτό βρήκα περισσότερα από όσα αναζητούσα... Πήγα ανοιχτός, εισέπραξα μια μοναδική κατάνυξη, είναι ευλογημένος ο τόπος και αυτό το ένιωσα. Κατάλαβα ότι πλέον σε δύσκολες φάσεις της ζωής μου μπορώ να βρω καταφύγιο στο Άγιο Όρος». Ο ίδιος παραδέχτηκε πως: «Έπαψα να σκέπτομαι μάταια πράγματα της κοσμικής ζωής όπως είναι τα χρήματα, οι φιλοδοξίες, οι κενοδοξίες και άλλες καταχρήσεις».

Ο Νίκος Κουρκούλης είναι ένας ακόμα επώνυμος που βρέθηκε στο Άγιο Όρος. Τον οδήγησε εκεί μία πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχε και ο ίδιος περιέγραψε αργότερα: «Όταν γονάτισα για να προσευχηθώ ένιωσα μια πολύ μεγάλη πίεση και νόμιζα πως ήμουν... ένα με το πάτωμα. Αυτό με έκανε να λιποθυμήσω και να μείνω έτσι για περίπου είκοσι λεπτά. Μόλις συνήλθα έβαλα τα κλάματα». Περίμενε κάτι εξετάσεις που θα έκριναν και την πορεία της υγείας του. Είχε καρκίνο στο πάγκρεας και αγωνιούσε για το τι θα έδειχναν αυτές οι εξετάσεις. Μετά το ταξίδι στην Αθωνική Πολιτεία όλα άλλαζαν ως εκ θαύματος αφού οι εξετάσεις ήταν «καθαρές» και ο ίδιος πιστεύει πως πράγματι συνέβη ένα θαύμα όσο καιρό βρισκόταν στο Άγιο Όρος και προσευχόταν με βαθιά πίστη.
Ο Γιώργος Θεοφάνους πηγαίνει συχνά στο Άγιο Όρος και συνήθως φιλοξενείται στη Μονή Κουτλουμουσίου. Εκεί ηρεμεί και ξεκουράζεται πραγματικά. Ο ίδιος έχει γράψει το βιβλίο «Ο αιώνιος δείπνος», που έγινε best seller και σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα κεφάλαια τα έγραψε σε ατμόσφαιρα γαλήνης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο μοναστήρι.

Στο «Κελί των Αγγέλων» φιλοξενείται ο Λάκης Λαζόπουλος όταν καταφεύγει στο Περιβόλι της Παναγίας όπου διαβάζει προσευχές, απομονώνεται και γαληνεύει.

Συχνός επισκέπτης της Αθωνικής πολιτείας είναι και ο Νίκος Γαλανός για τον οποίο πολλοί έσπευσαν να πουν πως είχε σκοπό να μονάσει. Ο ίδιος ξεκαθάρισε τα πράγματα: «Πήγα πολλές φορές στο Άγιο Όρος. Πάντα όμως σιωπηλά. Δεν πήρα ποτέ κάμερες, όπως έκαναν κατά καιρούς πολλοί συνάδελφοί μου, για να διαφημίσω το πνευματικό αυτό ταξίδι», είχε δηλώσει ο ηθοποιός στη news και συνέχισε: «Μου αρέσει τόσο πολύ που θα καθόμουν αρκετό καιρό. Όχι όμως να μονάσω».
Ο παρουσιαστής και αγιογράφος Νίκος Παπαδάκης, έχει περάσει σχεδόν δύο χρόνια στο Άγιο Όρος και δεν έκρυψε ότι πέρασε από το μυαλό του να μονάσει. «Επισκέπτομαι το Άγιο Όρος και μου κάνει πολύ καλό. Χαλαρώνω...» είχε πει στα «Καρντάσιανς» και συνέχισε: «Θέλω να δω όλο το Άγιο Όρος και για να το κάνεις πρέπει να πας πολλές φορές. Ναι, σκέφτηκα να μείνω, αλλά δεν μπήκα στην διαδικασία να γίνω δόκιμος. Όταν όλοι νόμιζαν ότι εγώ έκανα πράγματα πολλά, ήταν η αρχή, ήμουν δύο χρόνια στο χώρο, εγώ σκέφτηκα αυτό το πράγμα. Οπότε ήταν και η πρώτη φορά που πήγα. Πήγα με σκοπό να δω αν μπορώ να μείνω εκεί, αλλά δεν ήμουν έτοιμος... Ή θα πας από μικρή ηλικία γιατί κι εγώ έχω δει δόκιμους που είναι νέα παιδιά και τους αρέσει αυτό. Και επειδή μου αρέσει να συζητάω πάρα πολύ όταν πηγαίνω, μου έχουν πει πολλές φορές ότι είχαμε μια άλλη ζωή έξω, αλλά κάτι έλειπε και το βρήκαμε εδώ. Δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει το κάλεσμα».

Στη Μονή Μεγίστης Λαύρας φιλοξενείται όταν επισκέπτεται το Άγιο Όρος ο Σταμάτης Γονίδης αλλά και στη Μονή Εσφιγμένου, στην Ιβήρων και στη Σίμωνος Πέτρας και όπως έχει πει πολλές φορές κατά το παρελθόν οι επισκέψεις του αυτές τον έκαναν καλύτερο άνθρωπο.



Το καταφύγιό τους



Από τα παιδικά του χρόνια ήρθε σε επαφή με τους καλόγερους του Αγίου Όρους και ο Αντώνης Ρέμος και παρά την κάθοδό του στις αθηναϊκές πίστες, δεν ξέχασε ποτέ τις συμβουλές του πνευματικού του γέροντα. Οι επισκέψεις του γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε και πού θα μείνει ο τραγουδιστής μέσα στο «Περιβόλι της Παναγίας». Τακτικός επισκέπτης της Αθωνικής Πολιτείας και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Εκεί πηγαίνει για να βρει τον εαυτό του όταν αισθάνεται ότι πιέζεται πολύ και την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του, αυτήν που είχε γυρίσει από τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου του “Survivor”, μια εμπειρία που τον οδήγησε ένα βήμα πριν από την κατάθλιψη, εκεί, με την βοήθεια του πνευματικού του κατάφερε να ορθοποδήσει ξανά και να βρει και πάλι το χαμόγελό του. Μια μεγάλη και δύσκολη ιστορία της προσωπικής του ζωής οδήγησε και τον Στράτο Τζώρτζογλου να περάσει για πρώτη φορά τα όρια του Αγίου Όρους. Έμεινε τότε σχεδόν έναν μήνα εκεί και όταν έφυγε ήταν πραγματικά άλλος άνθρωπος. Από τότε έγινε κι εκείνος ένας από τους τακτικούς επισκέπτες. Ο τραγουδιστής Πέτρος Γαϊτάνος είχε και αυτός από την οικογένειά του μία πολύ στενή σχέση με την εκκλησία και επισκέπτεται πολύ συχνά το Άγιο Όρος. Όταν είναι εκεί ξυπνά από τις 3 το πρωί μαζί με τους μοναχούς για να ψάλλει μαζί τους την ακολουθία του απόδειπνου και του όρθου στο τυπικό των μονών.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος είναι μέλος του συλλόγου «Φίλοι του Αγίου Όρους», είναι ορθόδοξος από τον πατέρα του και έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη Μονή Βατοπεδίου. Τον Μάιο του 2001 μάλιστα, πήρε ένα φτυάρι και μαζί με ακόμη 15 μέλη του βρετανικού συλλόγου βοήθησε στη διάνοιξη μονοπατιών σε δύσβατα σημεία, ξαφνιάζοντας νέους και παλιούς μοναχούς που έχουν ζήσει αρκετούς επώνυμους στην Πολιτεία. Ο Κάρολος έχει αποκτήσει πνευματικές σχέσεις με τον ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου, ενώ ενισχύει οικονομικά τη μονή, όποτε του ζητηθεί.

Τακτικός επισκέπτης του Αγίου Όρους μαζί με τους γιους του και ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος. Ο Παύλος και ο Νικόλαος μάλιστα έχουν βρεθεί αρκετές φορές στην Αθωνική Πολιτεία και χωρίς τον πατέρα τους.





©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved