Josh Hutcherson: «Τα social media είναι θετικό βήμα προς τη μη χειραγώγηση των μαζών»
Hollywood

Josh Hutcherson: «Τα social media είναι θετικό βήμα προς τη μη χειραγώγηση των μαζών»

Ο Josh Hutcherson αν και δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα δηλώνει πως θα ήθελε να επισκεφτεί τα νησιά μας.

-Τι πιστεύετε ότι προσφέρει στο θεατή ο κινηματογράφος;
«Μέσα από τον κινηματογράφο αναδεικνύονται ιστορίες από το παρελθόν, αληθινές ή επίπλαστες, δημιουργήματα της φαντασίας σεναριογράφων - αυτό δεν έχει τόση σημασία. Όταν όμως καταπιάνεται με αληθινές προσωπικότητες που μάλιστα είχαν ηγετικούς ρόλους, όπως ήταν ο Escobar που έπαιρνε ό,τι ήθελε και πλήγωνε όσους δεν εμπιστευόταν, αυτό αποτελεί μάθημα ιστορίας για τους θεατές και σίγουρα έχουν να κερδίσουν κάτι αν το παρακολουθήσουν» τόνισε στο ΕΓΩ.
-Δεν πιστεύετε ότι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπηρετούν επίσης με αξιώσεις τον ισχυρό δεσμό της ιστορίας με την κοινή γνώμη;
«Νομίζω ότι η αμεσότητα έκφρασης -και όχι η απομακρυσμένη από τα γεγονότα κρίση— μέσω των social media μερικές φορές μας οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις. Βέβαια σε αντίθεση με το παρελθόν, που δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, κάποιος που έχει υψηλά ιδανικά μπορεί πλέον να τα μοιραστεί ελεύθερα, παίζοντας κάποιο ρόλο στις όποιες αλλαγές συντελεστούν.»
-Τι σας αρέσει στα social media;
«Μου αρέσει η δυνατότητα που έχει ο καθένας να εκφράσει τη γνώμη του και να πει «έλεος πια, ας κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε τα πράγματα».
-Θεωρείτε ότι αυτό αρκεί για να έρθει η αλλαγή;
«Φυσικά και δεν αρκεί από μόνο του, είναι όμως έστω ένα θετικό βήμα προς τη δημοκρατία και τη μη χειραγώγηση των μαζών. Ελπίζω να μην αντιστραφούν οι όροι αυτής της ελευθερίας και οδηγηθούμε μέσω της ασυδοσίας σε αντίθετα αποτελέσματα.»
-Οι εναλλαγές σας αϊτό πιο εμπορικές επιλογές, όπως οι ταινίες των «Αγώνων πείνας», σε ανεξάρτητες παραγωγές, όπως ο «Χαμένος παράδεισος», είναι συνειδητές; Δηλαδή στην πρώτη περίπτωση κερδίζετε έσοδα για το προσωπικό σας ταμείο και στη δεύτερη ικανοποίηση για την καλλιτεχνική σας πορεία;
«Θα μπορούσες να το πεις και έτσι, αλλά -ευτυχώς για εμένα- οι «Αγώνες πείνας» είναι μια άρτια καλλιτεχνική υπερπαραγωγή που και την εξέλιξη μου έχει βοηθήσει κατέχει προσθέσει το λιθαράκι της στην καλλιτεχνική μου πορεία. Αυτό που προσωπικά εξακολουθώ να θεωρώ σημαντικό είναι να κάνω διαφορετικές ταινίες που όμως στο τέλος της ημέρας να θυμάμαι ότι καθεμιά διαμόρφωσε με τον τρόπο της ως ένα βαθμό αυτό που έχω γίνει σήμερα»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved