Είστε fans του «Εξορκιστή»; Θα σοκαριστείτε όταν διαβάσετε αυτό…
Hollywood

Είστε fans του «Εξορκιστή»; Θα σοκαριστείτε όταν διαβάσετε αυτό…

«Είναι η πρώτη φορά που το λέω δημοσίως…» είπε ο Αμερικανός σκηνοθέτης του Εξορκιστή, Γουίλιαμ Φρίντκιν και συνέχισε τις αποκαλύψεις. 

«Προσκλήθηκα από τον εξορκιστή του Βατικανού να κινηματογραφήσω και να φωτογραφίσω έναν πραγματικό εξορκισμό, κάτι που κανείς δεν έχει κάνει μέχρι τώρα και ελάχιστοι άνθρωποι έχουν δει. Σας μιλώ για έναν εξορκισμό της Καθολικής Εκκλησίας στη Ρώμη και το συγκλονιστικό ήταν το πόσο έμοιαζε με εκείνον στην ταινία μου. Έμεινα κατάπληκτος και πιστεύω ότι δεν θα είμαι ξανά ποτέ ο ίδιος μετά από αυτήν την εμπειρία»,

Ο Φρίντκιν αναφέρθηκε επίσης στον εξορκισμό από τον οποίο εμπνεύστηκε τη διάσημη ταινία του που βασίστηκε σε ένα μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Μπλάτι.

«Έκανα πολλές έρευνες για την περίπτωση (του νεαρού). Συνέβη το 1949 και είμαι πεπεισμένος ότι ήταν αυθεντική. Ήταν ένα 14χρονο αγόρι και όχι κορίτσι. Ο αρχιεπίσκοπος της Ουάσινγκτον ζήτησε από τον συγγραφέα, τον Ουίλιαμ Μπλάτι να γράψει για κορίτσι για να μην πέσει η προσοχή του κοινού στον νεαρό. Διάβασα τις σημειώσεις, όχι μόνο του ιερέα που είχε αναλάβει την υπόθεση αλλά επίσης και των γιατρών, των νοσοκόμων και των ασθενών του νοσοκομείου Αλέξιαν Μπράδερς, στο Σεντ Λούις του Μισούρι (όπου είχε εισαχθεί ο 14χρονος) και είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Όταν ξεκίνησα να γυρίζω την ταινία, σκεφτόμουν ότι θα σκηνοθετούσα μια ταινία τρόμου, αλλά όταν ο ιερέας μου διάβασε τις σημειώσεις του κατάλαβα ότι δεν ήταν ταινία τρόμου, ήταν μια πραγματική περίπτωση εξορκισμού».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved