Angelina Jolie: Ομιλία για τους μετανάστες
Hollywood

Angelina Jolie: Ομιλία για τους μετανάστες

Η Angelina Jolie βρέθηκε στην ειδική αφιερωματική ημέρα με τίτλο «Κόσμος σε κίνηση» του ΒΒC, η οποία περιελάμβανε εκτενή ρεπορτάζ και έρευνες για το μεταναστευτικό.

Η 40χρονη ηθοποιός και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μίλησε για τους πρόσφυγες, για τα όσα έχει δει κι έχει ζήσει στα ταξίδια της αλλά και για την «κατάρρευση» του συστήματος.

Όπως ανάφερε στο συγκινητικό της λόγο: «Ο αριθμός των συρράξεων και η κλίμακα της μετατόπισης των πληθυσμών έχει μεγαλώσει υπερβολικά. Αυτό μας λέει κάτι βαθύτατα ανησυχητικό για την ειρήνη και την ασφάλεια του κόσμου...». Παράλληλα, όμως, μετέφερε και ορισμένα ανησυχητικά στατιστικά δεδομένα, λέγοντας: «Ο μέσος χρόνος μέσα στον οποίο ένας άνθρωπος θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον τόπο του είναι αυτή τη στιγμή τα 20 χρόνια. Μέσα στα τελευταία 6 έτη έχουμε δει 15 νέες συρράξεις να ξεκινούν. Αυτή τη στιγμή έχουμε το χαμηλότερο ποσοστό επαναπατρισμού μεταναστών τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Η Αφρική έχει τους περισσότερους μετανάστες από ποτέ».

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης προειδοποίησε επίσης για τους κινδύνους που εγείρει ο «φόβος της μετανάστευσης», ενώ τόνισε πως παρακολουθούμε μία «κούρσα κατρακύλας» καθώς οι χώρες ανταγωνίζονται για το ποια θα δείξει πιο «σκληρό» πρόσωπο προκειμένου να «προστατευτεί».
Πηγή: 7 μέρες tv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved