5+1 πράγματα που δεν ήξερες για τα Όσκαρ!
Hollywood

5+1 πράγματα που δεν ήξερες για τα Όσκαρ!

Λίγες μέρες μένουν ακόμα για την 89η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου. Με αυτή την αφορμή συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον θεσμό που μας καθηλώνει.

1. Η πρώτη τελετή έγινε το 1929 με μόλις 270 καλεσμένους, ενώ το τηλεοπτικό τους ντεμπούτο πραγματοποιήθηκε το 1953. Σήμερα, η τελετή προβάλλεται σε περισσότερες από 200 χώρες!

2. Ο Peter Finch και ο Heath Ledger είναι οι μόνοι ηθοποιοί που βραβεύτηκαν μετά το θάνατό τους. Το Όσκαρ του δεύτερου παρέλαβε η κόρη του Matilda.

3. Με το βραβείο για την ταινία «Florence: Φάλτσο Σοπράνο», η Meryl Streep είναι η ηθοποιός που κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ υποψηφιότητας καθώς φέτος είναι υποψήφια για 20η φορά!

4. Ο θρυλικός Alfred Hitchcock ήταν υποψήφιος πέντε φορές για το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ποτέ όμως δεν κατάφερε να κερδίσει το πολυπόθητο Όσκαρ!

5. Ο Jack Nicholson είναι ο μόνος άνδρας ηθοποιός που έχει προταθεί περισσότερες φορές για το χρυσό αγαλματίδιο, συγκεντρώνοντας 12 υποψηφιότητες, ενώ έχει καταφέρει να το παραλάβει τρεις φορές!

5+1. Το «Μπεν Χουρ», ο «Τιτανικός» και «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά» είναι οι πιο επιτυχημένες ταινίες στην ιστορία των Όσκαρ, κάθε μία από τις οποίες κατάφερε να συγκεντρώσει 11 βραβεία.
Ποιο θα είναι το μεγαλύτερο φαβορί φέτος; Όπως φαίνεται, το La La Land που διεκδικεί 14 υποψηφιότητες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τιτανικού και του All About Eve!

Μη χάσετε στα Novacinema αποκλειστικά μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που ξεχωρίζουν στο box office, αλλά και που διακρίνονται σε μεγάλα βραβεία (La La Land, Aστακός).

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved